Drapsvåpen-del funnet hos Grønnerød

Amerikanske eksperter har slått fast at pistolmagasinet som ble funnet på soverommet til Lars Grønnerød satt i våpenet som ble brukt til å drepe de tre Orderud-ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikroskop-sammenligninger av tomhylsene og magasinet som ble funnet i en settekasse på Lars Grønnerøds soverom en uke etter trippeldrapet viser følgende:

Tomhylser som ble funnet på åstedet har ripespor som kun kan være avsatt av magasinet funnet hos Grønnerød.

Derfor mener politiet å kunne fastslå at de sitter med en del av et drapsvåpen; magasinet fra en finkalibret Ruger-pistol.

Det skriver VG i dag. Offisielt vil ikke politiet kommentere de oppsiktsvekkende opplysningene som kan være et gjennombrudd i trippeldrapssaken. Heller ikke Sturm, Ruger & Company våpenfabrikk i Arizona vil bekrefte annet enn at selskapet har bistått norsk politi.

Lars Grønnerød har ifølge VG fortsatt ikke forklart politiet hvordan kan kunne ha dette pistolmagasinet hjemme hos seg selv kort tid etter trippeldrapet. Steinar Wiik Sørvik, Grønnerøds forsvarer, sier at hans klient ikke har noe mer å bidra med utover det han allerede har forklart politiet.

- Derfor er det så langt ikke aktuelt å gå i nye avhør, sier Wiik Sørvik til TV2.

Han avviser at det som er kommet fram, knytter klienten hans direkte til drapshandlingen.

- Dette er rett og slett en teori. Tidligere har teorien vært at magasinet som ble funnet hjemme hos Lars, var knyttet til drapshandlingen. Nå er det nye, at siden noen av skuddene fra dette som er funnet på åstedet ikke har noen karakteristiske merker, mener man at det kan være en annen mulighet. Da er politiets nye teori at hans magasin har vært på åstedet. Jeg presiserer at våpenet som er funnet hos Lars, ikke har vært på åstedet, sier Wiik Sørvik.

Lars Grønnerød ble arrestert på Oslo S i midten av mars, og skal sitte varetektsfengslet fram til 1. mai på grunn av narkotika-oppbevaring.

AVVISER: Steinar Wiik Sørvik avviser at det som er kommet fram knytter Lars Grønnerød direkte til drapshandlingen.