Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsvåpen: hund

Hundepasseren James Chiavetta visste at hundene var farlige, derfor må de regnes som våpen, mener en amerikansk aktor. Nå risikerer to hundeeiere å bli dømt for et drap hundene deres begikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cash Craig Carson (10) døde av bittene fra pitbullen Louise og blandingshunden Bear. Nå kan guttens død bli brukt for å sette et eksempel i Californisk rett, ifølge ABC News.

Aktor Steve Sinfield vil nemlig dømme Chiavetta for forsettlig drap med hund (!) fordi «han slapp hundene løs med vilje, selv om han visste at de var farlige».

Chiavetta hadde ansvar for de to hundene da de angrep tiåringen. Men også hundenes eiere, Michael Caldwell og Gilbert Garcia, må møte i retten. De er tiltalt for å ha eid en farlig hund som har utført drap.

De tre tiltalte risikerer opp til tre år i fengsel og bøter opp mot 10 000 dollar.

Aktor Sinfield er en av de første aktorene i California som tar i bruk en lov som ble skjerpet i fjor. Påtalemakten ønsket nemlig å ha mulighet til å gi strengere straffer i saker der dyr skader mennesker.

Motstanderne av loven hevder syrlig at alle hundeeiere nå må anses som potensielle lovbrytere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media