Drapsvåpenet ennå ikke funnet

RAKKESTAD (Dagbladet): Kripos har gjennomsøkt store deler av boligen til drapsofferet Einar Johannes Bodal (82), men har ennå ikke funnet noe drapsvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjenstanden som må ha blitt benyttet som slagvåpen, må ha vært en stor og tung gjenstand, får Dagbladet opplyst.

Etterforskningen er fortsatt i startfasen, og politiet samler systematisk inn opplysninger. I går fortsatte dør-til-dør-aksjonen, men da politiet oppsummerte situasjonen i går kveld, var det ikke kommet inn opplysninger som kan føre til noe umiddelbart gjennombrudd.

Wienerbrød

Politiet har ennå ikke fått sjekket ut om 82-åringen ventet besøk av hjemmehjelp eller andre. Bare få timer før drapet kjøpte Einar Bodal to wienerbrød hos den lokale bakeren.

- Vi har ennå ikke kommet over opplysninger som skulle tilsi at han ventet besøk. Men vi har merket oss at han har vært hos bakeren, og at wienerbrød ikke var noe han pleide å kjøpe. Dette sier politiadvokat Thor B. Klepper ved Sarpsborg politikammer.
For noen år tilbake ble en eldre mann i nabolaget til åstedet i Gartnerveien på Rakkestad, funnet død i elva. Det er spekulert i hvorvidt drapet kan settes i forbindelse med det mystiske dødsfallet.

Men Thor B. Klepper sier at dødsfallet for noen år tilbake ikke vil bli særlig vektlagt.

Druknet

- Det er riktig at en eldre mann som bodde i nabolaget ble funnet død i elva. Men obduksjonen av mannen viste drukning, og han hadde ingen ytre tegn til vold på kroppen, sier Klepper til Dagbladet.
Aftenposten kunne tidligere denne uka fortelle om tre menn i en bil som hadde banket på hos en mann i 90-årene i Rakkestad-området.

- Vi vet ikke noe mer om disse mennene. Det er altfor tidlig å si om mennene i bilen kan settes i forbindelse med drapet på pensjonisten, sier Klepper.