Drapsvåpenet funnet

Politiet har funnet pistolen som Kjell Anders Hoverud (27) ble skutt og drept med. Det betyr et gjennombrudd i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet.no): Pistolen ble funnet i sjøen i Horten-distriktet. For politiet er dette en viktig brikke i etterforskningen av det brutale drapet på 27-åringen. Etter det Dagbladet.no forstår, ønsket politiet å hemmeligholde funnet.

Men etterforskningsleder, politiadjutant Rina Stokke Charalampaki, bekrefter i kveld at drapsvåpenet er funnet.

Fem personer ble i begynnelsen av november arrestert og siktet for overlagt drap på Hoverud. Da hadde 27-åringen vært sporløst borte siden 16. august. Både de siktede og offeret har tilknytning til et kriminelt miljø i Sandefjord.

Kripos

Hoverud ble funnet skutt i hodet, nedgravd i et grustak i Andebu utenfor Sandefjord. Tre av de siktede er fortsatt varetektsfengslet. To er løslatt, en av dem er utenfor mistanke.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen.

Kripos finkjemmet åstedet i flere dager på jakt etter prosjektilet fra pistolen. I all hemmelighet har dykkere og folk på land søkt etter drapsvåpenet. Politiet fikk opplysninger om at det var dumpet i sjøen i Horten-distriktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.