Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsvåpenet funnet

Politiet har funnet pistolen som Kjell Anders Hoverud (27) ble skutt og drept med. Det betyr et gjennombrudd i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet.no): Pistolen ble funnet i sjøen i Horten-distriktet. For politiet er dette en viktig brikke i etterforskningen av det brutale drapet på 27-åringen. Etter det Dagbladet.no forstår, ønsket politiet å hemmeligholde funnet.

Men etterforskningsleder, politiadjutant Rina Stokke Charalampaki, bekrefter i kveld at drapsvåpenet er funnet.

Fem personer ble i begynnelsen av november arrestert og siktet for overlagt drap på Hoverud. Da hadde 27-åringen vært sporløst borte siden 16. august. Både de siktede og offeret har tilknytning til et kriminelt miljø i Sandefjord.

Kripos

Hoverud ble funnet skutt i hodet, nedgravd i et grustak i Andebu utenfor Sandefjord. Tre av de siktede er fortsatt varetektsfengslet. To er løslatt, en av dem er utenfor mistanke.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen.

Kripos finkjemmet åstedet i flere dager på jakt etter prosjektilet fra pistolen. I all hemmelighet har dykkere og folk på land søkt etter drapsvåpenet. Politiet fikk opplysninger om at det var dumpet i sjøen i Horten-distriktet.

Granskes

Pistolen er nå til undersøkelse hos Kripos. Funnet kom som en lettelse på politiet, og våpenet kan bekrefte et hendelesforløp som etterforskerne har teorier om.

Politiet har hemmeligholdt forklaringene til de siktede. Ingen - heller ikke deres forsvarere - har fått innsyn i de andre siktedes forklaringer uten at de har godtatt taushetsplikt overfor sine klienter.

Etter det Dagbladet.no forstår mener politiet at en 18-åring avfyrte skuddene, men flere skal ha vært med på åstedet.

Etter drapet ble våpenet dumpet og bilen avdøde disponerte, satt i brann.

SKUTT: Kjell Anders Hoverud (27) ble skutt og drept. Drapsvåpenet ble seinere dumpet i sjøen - men nå er det funnet.
FUNNET: Her ble liket av 27-åringen funnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media