Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsvåpnene var kjøpt lovlig og registrert på gjerningsmannens mor

Moren ble trolig drept først i sitt eget hjem. Så tok Adam Lanza (20) bilen hennes og kjørte til skolen hun jobbet på.

I SORG: Innbyggerne i Newtown samlet seg i sorgen.  REUTERS/Shannon Stapleton (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW EDUCATION)
I SORG: Innbyggerne i Newtown samlet seg i sorgen. REUTERS/Shannon Stapleton (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW EDUCATION) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Våpnene massedrapsmannen Adam Lanza (20) brukte under skolemassakren i Newtown var kjøpt lovlig og registrert på hans mor, melder NBC News.

Lanza skal ha brukt to en Glock- og en Sig Sauer-pistol, begge 9mm. I tillegg ble det funnet en halvautomatisk rifle på åstedet, men det er uklart om denne ble brukt under massakren.

Personer under 21 år har ikke lov til å eie våpen i Connecticut.

En politikilde sier til nyhetsbyrået AP at gjerningsmannen først drepte sin mor Nancy Lanza i hjemmet der de begge to bodde. Så kjørte han i morens bil til skolen hvor hun jobbet.

På morens skole skjøt og drepte Lanza 20 barn og 6 voksne, før han skjøt seg selv. Det er blitt rapportert at mange av de drepte var morens elever, men dette er ikke bekreftet.

De yngste drepte barna skal være i førskolealder.

Adam Lanzas fire år eldre bror Ryan Lanza ble først navngitt av amerikanske medier, og Dagbladet, som gjerningsmannen. Adam Lanza skal ha hatt brorens ID-papirer på seg, og det er trolig det som førte til at feil navn ble offentliggjort.

Ryan Lanza ble tatt inn til avhør kort tid etter massakren. AP melder at han skal ha vært svært samarbeidsvillig i avhør. Ifølge nyhetsbyrået har han beskrevet at lillebroren har en personlighetsforstyrrelse. Han skal ha forklart at de to ikke har hatt kontakt siden 2010.

Adam og Ryans foreldre er skilt og faren var uvitende om de grufulle hendelsene, da han ble møtt av reportere utenfor sitt hjem i Stamford.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!