- Drapsvideo styrker saken for tiltalte

- Viser at han ikke hadde bestemt seg for å drepe henne, mener forsvarsadvokat Trygve Staff.

DREPT: Marit Randsted Andreassen (20). Foto: PRIVAT
DREPT: Marit Randsted Andreassen (20). Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SANDVIKA (Dagbladet): Den drapstiltalte 23-åringen hadde ikke sett videoen han selv tok opp av drapet på Marit Randsted Andreassen (20) før den ble for Asker og Bærum tingrett i formiddag.

I løpet av 31 minutter er det først nærbilde av 20 år gamle Marit mens hun sitter på sengekanten hjemme hos sin eks-samboer. Så kommer 23-åringen med noen direkte spørsmål til henne, om den siste tids hendelser.

Så er det bilde av en pute på senga de neste 25 minuttene, og lydopptak av fra 23-åringen som kaster seg over Marit. Et høylytt basketak følger. Opptaket varer i 31 minutter.

- Vi har vært enige om at han ikke har hatt noe å tjene på å se denne videoen på forhånd. Den er åpenbart veldig belastende og gir veldig sterkt inntrykk på ham, sier 23-åringens forsvarer, Trygve Staff, til Dagbladet i rettspausen.

23-åringen som har opptrådt sindig og tydelig i retten brøt sammen i gråt rett etter at videoen ble startet i retten 11.25.

På forhånd hadde en av hans brødre og to av den dreptes venninner, som var tilhørere under rettssaken, gått med på å forlate rettslokalet av frykt for at bildene og lydene skulle gjøre for sterkt personlig inntrykk.

Det skjedde på anmodning fra de etterlattes bistandsadvokat Peder Morset.

Advokat Trygve Staff mener videoen kan gå i favør av hans klient. 23-åringen og Staff kjemper for at tiltalte skal få en dom for forsettelig drap, ikke for overlagt drap med en strafferamme 18 år som tiltalen sier.

- Det som ble sagt i videoen viser at han ikke hadde bestemt seg for å drepe henne, med at det var en av flere muligheter han luftet for å få orden på forholdet mellom dem. Videoen viser at det var flere andre utganger på dette enn drap, sier Staff.

Tiltalte har i politiforklaringer sagt at han planla å ta livet av henne, men i retten i dag har han flere ganger sagt at det svartnet for ham, og at dette var en impulshandling.

DRAPSTILTALT: Mann (23), Marits eks-samboer. Foto: PRIVAT
DRAPSTILTALT: Mann (23), Marits eks-samboer. Foto: PRIVAT Vis mer