Drapsvitne drapstruet

- Det var meg B-gjengen skulle drepe. I stedet skjøt og drepte de fetteren min, sier Sajad Ellahi. Nå er 27-åringen igjen drapstruet, fordi han skal vitne i straffesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da B-gjengen kom for å ta meg på Tøyen i fjor vinter klarte jeg å stikke av. Da skjøt de ned og drepte fetteren min. Nå har de sendt et trusselbrev, hvor de forsøker å få meg til å la være å vitne i straffesaken, sier Sajad Ellahi.

Det var mandag 8. januar i fjor, flere medlemmer av B-gjengen stormet fram og avfyrte en rekke skudd i Kolstadgata på Tøyen i Oslo. 27 år gamle Afzal Ahmed ble drept.

Men ifølge Ellahi var det ham B-gjengen var på jakt etter.

- Jeg var tidligere med i B-gjengen. De hadde flere ganger sagt at de skulle drepe meg, sier Ellahi.

Drapstruet

To av de lederne i B-gjengen er tiltalt og skal rett etter påske møte for retten.

I går mottok Sajad Ellahi en drapstrussel.

- I postkassa mi lå det et uadressert brev. Postkassa er inne i oppgangen der vi bor. Det er klart at jeg blir skremt når jeg leser:

«Du vet hva vi gjorde med din fetter og snart er det din tur hvis du vitner mot oss i retten så er du ferdig vi vet hvor du er hilsen dine gode kompiser.»

Sajad Ellahi vil ikke la seg true til taushet.

Selv truet

Men det er ikke bare Sajad Ellahi som er truet etter gjengdrapet på Tøyen.

- Det er riktig at jeg i et politiavhør etter drapet sa at jeg bare tenkte på hevn, og at enten skulle jeg gjøre det eller skulle jeg få noen andre til å gjøre det.

- Du sa også at du «glatt tok 21 år for å drepe de som gjorde det mot ham (Afzal Ahmed, red.anm.). Jeg var skikkelig forbanna og sa da at jeg skulle drepe de som hadde drept fetteren min.

- Ja, men det var da. Min familie har bestemt at vi vil ikke ha blodhevn. Vi setter vår lit til rettsvesenet, sier Sajad Ellahi.

Beskyttelse

I går tok Ellahi kontakt med advokat Arne Seland i advokatfirmaet Feydt og Hamborgstrøm og ba om hjelp.

- Vi har anmeldt drapstrusselen til politiet. Det er all grunn til å ta dette alvorlig. Disse menneskene har allerede vist at de er i stand til å drepe, sier Arne Seland.

- De vet hvor jeg bor, nå frykter jeg for sikkerheten til familien min. Jeg har små barn, sier Sajad Ellahi.

LEVER I FRYKT: Sajad Ellahi (t.v.) frykter at han vil bli skutt etter at han i går mottok en drapstrussel i posten (innfelt). - Det er all grunn til å ta drapstrusselen alvorlig, sier Ellahis advokat, Arve Seland. I går anmeldte de drapstruslene til politiet.