Drapsvitne kjente igjen bilde fire måneder etter

Nå kjenner politiet hans rolle etter drap på 17-åring på Grua.

 FIRE DØGN PÅ FLUKT:  Dette er ett av overvåkningsbildene politiet gikk ut med av 28-åringen og den to år gamle jenta, mens de fortsatt var på flukt fra Oslo mot Roma. Foto: Politiet.
FIRE DØGN PÅ FLUKT: Dette er ett av overvåkningsbildene politiet gikk ut med av 28-åringen og den to år gamle jenta, mens de fortsatt var på flukt fra Oslo mot Roma. Foto: Politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et ukjent vitne som har vært etterlyst i forbindelse med et drap på Grua i Oppland for over fire måneder siden, har nå meldt seg for politiet og forklart seg om sitt forhold til den drapssiktede afghaneren (28).

Mannen oppdaget politiets etterlysningsbilde av seg selv i media, og har forklart seg for politiet i Oslo, melder Oppland Arbeiderblad.

Det var 12. juni at ei 17 år gammel jente fra Afghanistan ble drept da hun var på besøk hos landsmenn bosatt på Grua halvannen time nord for Oslo.

Hun kom til Norge 30. mars, og bodde på asylmottak i Vest-Agder sammen med sin to år gamle datter.

På flukt til Roma Den drapssiktede 28-åringen var på flukt med den lille jenta sørover i Europa før han ble pågrepet i Roma fire dager seinere. Jenta var i god behold.

De to ble registrert av flere overvåkningskameraer under flukten, og det var på ett av disse bildene det ukjente vitnet dukket opp ved billettsalget på Oslo sentralstasjon samme dag som drapet skjedde.

Politiet fant ikke ut hvem det ukjente vitnet med asiatisk eller sentralasiatisk utsende  var, og sendte ut etterlysningsbilde 9. september.

Slik oppdaget mannen at han var etterlyst.

Hjalp med billetter - Han har forklart at han hjalp siktede med å kjøpe bussbilletter til Göteborg. De kjente hverandre ikke fra før, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle til Oppland Arbeiderblad.

Den 28 år gamle mannen har vært varetektsfengslet siden han ble utlevert fra Italia i august. Han nekter skyld etter drapssiktelsen.

Ifølge politiadvokat Lauritzen Hasle er ikke sammenligningen av DNA-prøvene til 28-åringen og barnet klare.

Han har fortalt at han er far til jenta, som nå er tatt hånd om av barnevernet.

Skilte lag Tidlig i etterforskningen sa politiet at den 17 år gamle jenta og den nå drapssiktede 28-åringen trolig reiste fra Afghanistan sammen, men at de seinere skilte lag.

17-åringen kom til Norge sammen med sin mor og med datteren.

 UNG MOR DREPT:  Politiet i jobb på drapsåstedet på Grua på Hadeland etter at ei 17 år gammel jente fra Afghanistan ble drept 12. juni i år. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET.
UNG MOR DREPT: Politiet i jobb på drapsåstedet på Grua på Hadeland etter at ei 17 år gammel jente fra Afghanistan ble drept 12. juni i år. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET. Vis mer