Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drar hjem fra Oslo i protest

Barnearbeidere fra Latin-Amerika reiser hjem fra Oslo-konferansen i protest. I går kveld var de 21 representantene for Barneforum samlet til krisemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delegasjonen på åtte fra Latin-Amerika satt i hektisk møtevirksomhet langt inn i mandagsnatta. I går bestemte de seg for å forlate Norge i protest. Etter det Dagbladet får opplyst er de uenige i Oslo-konferansens målsetting om at alt barnearbeid skal forbys. Samtidig er barnearbeiderne skuffet over at de ikke er invitert til å være med på hovedkonferansen.

- Redd Barna er uenig med barnearbeidernes avgjørelse. I stedet for å reise burde de ha jobbet for å påvirke Oslo-konferansen. Det ville de tjent på, sier Marit Momrak Wright, informasjonsrådgiver i Redd Barna.
I alt 21 unge representanter fra Afrika, Asia og Latin-Amerika er invitert av Den internasjonale Redd Barna Alliansen for å delta på Forum for arbeidende barn.

Krisemøte

Bare tre av dem er offisielle deltakere på Den internasjonale konferansen om barnearbeid.

Utviklingsdepartementet sier at flere av barna ikke får være med på konferansen grunnet for liten plass.

- Det er rett og slett et plassproblem. Vi har 350 delegater og 120 pressefolk på plass. Forum for arbeidende barn er invitert til å avlegge en rapport om sitt arbeid til ministermøtet, sier pressetalsmann Hans Jacob Frydenlund.

I går kveld var de 21 barnearbeiderne samlet til krisemøte i Redd Barnas lokaler. Den latinamerikanske delegasjonen redegjorde for sin avgjørelse.

Rapporten fra barnearbeiderne som blir i Norge, vil langt fra bli et notat med sammenfallende meninger. For blant barna som nå gjester Oslo, er synet på hvordan deres rettigheter best skal sikres sprikende.

Strid

Mange mener det i dag ikke finnes noe annet alternativ enn barnearbeid for at verdens fattigste familier skal overleve. De vil at den internasjonale konferansen om barnearbeid skal jobbe for arbeidende barns rettigheter og for deres mulighet til utdanning.

Representanten fra Peru, 14 år gamle RosMery Portilla, mener at FNs barneorganisasjon (UNICEF) gjør livet vanskeligere for millioner av barn når den kjemper mot alle former for barnearbeid. Da vil barn som arbeider bli ytterligere trakassert og jaget og miste de få rettighetene de måtte ha, mente hun.

Hele Norges coronakart