Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drar til Sverige tre ganger i uka

- Det er bedre å holde seg sunn og frisk, enn å sitte hjemme foran tv-en og spise kake. Jeg føler at folk støtter meg i dette, sier danske Angelina Boisen.

BODYBUILDER: Danske Angelina Boisen trener nå på treningssenter i Sverige for å være best mulig rustet til konkurranse i oktober. Foto: Angelina Boisen / Privat
BODYBUILDER: Danske Angelina Boisen trener nå på treningssenter i Sverige for å være best mulig rustet til konkurranse i oktober. Foto: Angelina Boisen / Privat Vis mer

Bodybuilder Angelina Boisen fra København har funnet en måte å opprettholde formen på - midt i coronakrisen.

Alle treningssenter i København er nemlig stengt, slik som i Norge, for å begrense smittefaren i landet. Ser man til Sverige, er alt åpent.

Derfor har Boisen og kjæresten valgt å kjøre 40 minutter over brua til Malmö, tre ganger i uka, for å trene på treningssenter. Det var danske BT som omtalte saken først.

- Jeg driver med fitnesskonkurranse, og da Danmark valgte å stenge ned i så lang tid, så jeg ingen annen mulighet. Det går ut over treningen og formen, sier Boisen til Dagbladet.

Grensekontroll

I motsetning til Norge, så må ikke danskene i karantene etter å ha tatt turen til Sverige. Boisen forteller at politiet kontrollerer grensene, men det er bare en vanlig passkontroll som gjelder når Boisen og kjæresten skal inn igjen i landet. Ingen spørsmål blir stilt om hva de har gjort i nabolandet.

- Har du mottatt noe kritikk på at du gjør dette?

- Nei, de fleste spør om de kan bli med, men det får de selvfølgelig ikke. Vi tar forholdsregler og følger anvisningene som er satt ovenfor hverandre. Det er bare oss to i bilen, og vi dusjer når vi kommer hjem, sier Boisen.

Opplevelsen på de svenske treningssentrene er særdeles bra.

- Svenskene er gode på hygienen. Det står spritdispensere overalt, det er satt ut vannmaskiner for å unngå kø, og vakter går regelmessig rundt for å se at alt går ordentlig for seg, forteller hun.

100 kroner betaler Boisen og kjæresten per vei for å krysse brua til Sverige.

- Det er dyrt, men verdt det.

TRENER: Camilla Herrem viser hvordan hun trener under coronakrisen. Foto: Camilla Herrem. Vis mer

Glipper opp

Bodybuilderen forteller at hun har møtt flere andre dansker som har gjort det samme. Det mener hun har en sammenheng med det hun opplever i hjemlandet. Boisen jobber som vakt i en dagligvarebutikk i Illum, og hun forteller om episoder hvor mennesker har blitt sinte på henne.

- Vi har måttet bryte inn flere ganger, da folk ikke holder avstanden til hverandre inne i butikken. Det er et stort nok lokale til å overholde retningslinjene som er satt, men jeg føler at det er en del folk som ikke forstår dette. Det er ergerlig. Det virker rett og slett som om folk glemmer det, sier hun.

I likhet med Norge, har Danmark begynt å åpne opp igjen deler av samfunnet. Boisen forteller at flere har problemer med å styre seg, og mener at mange sitter med inntrykket om at retningslinjene er for skarpe.

- Mennesker går tett i tett utendørs og har problemer med å følge retningslinjene når sola titter fram. Jeg håper at dette ikke vil ødelegge for oss andre. Danmark er på vei i riktig retning, sier Boisen.

Derfor ser hun heller ingen grunn til at folk skal bli sinte på henne for at hun reiser til Sverige tre ganger i uka. Boisen mener det er bra å holde kroppen i gang, for å være bedre rustet dersom coronaen skulle inntreffe.

- Det er bedre å trene og holde seg sunn, istedenfor å sitte hjemme foran tv-en og spise kake. Jeg føler at folk støtter meg i dette, sier Boisen.

Selv sitter hun og venter i spenning på at treningssentrene i landet åpner igjen 10. mai, datoen som er satt.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

COVID-19: Regjeringen i Danmark opplyser til dansk TV 2 at de åpner opp for at forbudet mot at flere enn ti personer kan være samlet, muligens kan oppheves fra 10. mai. Vis mer

Konkurranse i oktober

De siste seks åra har Boisen trent for å bli størst og sterkest mulig. Hun trener for å konkurrere i bodybuilder-klassen, men skal i oktober delta i physique. Et slags mellomledd, som hun sier selv.

Kjæresten har trent i tolv år. Sammen kjører de tre ganger i uka for å trene på Sats og MuscleZone i Malmö. Boisen har medlemskap på Sats, og i abonnementet inngår det også tilgang på sentrene i Sverige.

Hun så ingen sjanse til å bli topp fem i konkurransen i oktober, dersom hun ikke hadde hatt muligheten til å trene i Sverige.

- Jeg har litt utstyr hjemme, men minibands og håndvekter presser ikke muskulaturen nok til å bygge de større. Det går bare på vedlikehold. I tillegg har jeg ikke nok plass privat til å trene tungt nok med store vekter, spesielt nå siden jeg har skiftet klasse og er nødt til å trene tungt, sier Boisen.

Bodybuilderen lever for trening. Det er også grunnen til at hun nettopp har startet sin egen bedrift, BodyVation, nettopp for å få flere mennesker, særlig kvinner, til å få bedre livskvalitet gjennom trening og sunt kosthold.

- Det er min lidenskap. Jeg brenner for sporten, og derfor vil jeg også hjelpe andre til å bedre sin alminnelige tilstand, og få de opp av sofaen, avslutter hun.

ØKT 8: Selv om du er hjemme betyr ikke det at du trenger å la formen svinne! Mats er erfaren personlig trener, massør og faglært kokk. Han driver treningskokken.no. Følg ham på Instagram for flere treningstips @matslhoilund. Video: Mats L. Høilund / Dagbladet TV, 25. mars 2020 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!