Drastisk fall i resirkulering

Et kraftig fall i resirkulering av drikkevareemballasje har satt igang alarmklokkene i California. Det er godt nytt for Tomra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

California er den største delstaten for Tomras USA-virksomhet, og det knytter seg store forventninger til inntjeningen der borte. California har et eget system for innsamling av tom drikkevareemballasje, som minner noe om pant slik vi kjenner. Tomra får støtte fra staten for å etablere lokale innsamlingssentre for drikkevareemballasje. Ordningen har vært ansett som vellykket, men nå har statistikk kommet på bordet som undergraver dette.

I fjor ble nemlig bare 61 prosent at drikkevareemballasjen resirkulert, sammenlignet med 74 prosent i 1999. Mer er seks milliarder glass- og plastflasker samt aluminiumsbokser kom aldri tilbake. Det tilsvarer 158 millioner dollar (1,5 milliarder kroner) i pant som aldri ble utbetalt.

Miljøverndepartementet vil nå sette igang en mediakampanje for å gjøre konsumentene oppmerksomme på returordningen i delstaten.

Finansdirektør Helge Nerland sier til Finanskanalen at Tomra har ventet på at denne kampanjen skal komme i gang. Det ble i fjor satt av 10 millioner dollar til dette. Det er trolig disse pengene som nå skal settes i arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer