Drastisk kursfall for britisk bank

Den kriserammede britiske banken Northern Rock opplevde et kursfall på 34 prosent etter at London-børsen åpnet mandag. Kundene strømmer til for å ta ut sparepengene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kriserammede britiske banken Northern Rock opplevde et kursfall på 34 prosent etter at London-børsen åpnet i dag tidlig. Kundene strømmer fortsatt til for å ta ut sparepengene sine.

Fortsetter uttakene

Hundrevis av bekymrede kunder dukket opp ved bankens filialer i dag morges, slik de også gjorde før fredag og lørdag. De frykter at banken skal gå konkurs og vil sikre seg at ikke sparepengene deres går tapt.

Også fredag falt bankens verdi drastisk, med 31 prosent. Samme dag besluttet Bank of England å gi et kriselån til det som er Storbritannias femte største utlåner.

Krisen i Northern Rock skyldes problemene i det amerikanske boliglånsmarkedet og uroen på globale finansmarkeder.

Den britiske finansministeren Alistair Darling sier at regjeringen vil vurdere alle tiltak som kan bidra til å løse krisen i Northern Rock.

Han sier også at folk kan ta sparepengene sine ut hvis de ønsker det. (©NTB)

LITEN KØ: En av Northern Rocks bankfilialer i London i dag tidlig. Bankens aksjer raste i verdi både fredag og i dag, og mange er redde for sparepengene sine. Foto: Reuters / Dylan Martinez / SCANPIX
LITEN KØ: En av Northern Rocks bankfilialer i London i dag tidlig. Bankens aksjer raste i verdi både fredag og i dag, og mange er redde for sparepengene sine. Foto: Reuters / Dylan Martinez / SCANPIX Vis mer