India

Drastisk smitteøkning: Ny dødelig sykdom herjer

India har vært hardt rammet av corona. Etterpå har den dødelige covid-soppen spredt seg i landet, nå stiger smittetallene dramatisk.

SOPP: Indiske leger melder om stadig flere tilfeller av en sjelden, men alvorlig soppinfeksjon hos pasienter som har gjennomgått covid-19. Bilder: @dr.akshaynair.eyeplastics Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en sjelden soppinfeksjon kalt mukormyjose, også kjent som «black fungus» som tidligere i år ble oppdaget hos tidligere coronasyke pasienter i landet.

The Guardian skriver at 50 prosent av de som får sykdommen dør.

Øker i heftig tempo

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad påpekte til Dagbladet i mai at sykdommen oftest rammer pasienter som allerede har nedsatt immunforsvar, dårlig regulert diabetes eller leukemi.

Det er nå registrert over 30 000 personer i India som har blitt smittet med infeksjonen ifølge New York Times.

India har ikke gått ut med tall på hvor mange som har dødd av sykdommen, men New York Times skriver at tall fra landets delstater beregner det til cirka 2100 personer.

I slutten av mai anmodet helsemyndighetene i India om å erklære covid-soppen for en epidemi. Da var antall smittede kun på 8800.

Allerede da ble det advart at de manglet medisiner for å bekjempe den dødelige covid-soppen, som er farligst for de med svekket immunforsvar.

Over 85 prosent av personene som er registrert smittet med infeksjonen har hatt covid-19, opplyste Indias helseminister Harsh Vardhan forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer