Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dratt naken ut foran klassen

Den ni år gamle gutten ble tvunget til å være naken foran både gutter og jenter i klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser meget alvorlig på saken, og vi skal gjøre hva vi kan for å rydde opp i dette, sier rektor ved den aktuelle østlandsskolen til Dagbladet.

Hendelsen skjedde forrige tirsdag. Rektoren opplyser at skolens ledelse først fikk høre om den alvorlige mobbesaken mandag, ettersom det blant annet var to fridager i forrige uke.

Etter gymtimen

- Vi har foreløpig snakket med klassestyreren, foresatte til eleven som ble utsatt for dette og foresatte til elever som sto bak. Slikt skal ikke skje. Vi ser veldig alvorlig på at våre yngre elever blir utsatt for slike episoder, sier rektoren.

Ifølge rektoren og moren til niåringen ble gutten tvunget til å være naken etter en gymtime. Niåringen oppholdt seg på toalettet da klassekamerater dro opp døra.
Gutten ble ifølge moren og rektoren dratt ut av toalettet, og ble etter hvert stående naken foran klassekameratene. Noen jenter fra klassen skal ha blitt hentet inn i garderoben.

- Det var både gutter og jenter til stede da dette skjedde, bekrefter rektoren.
- Hva gjør skolen nå?

- I slike saker varierer eventuelle tiltak ut fra hvor gamle elevene er. Men vi ser som sagt svært alvorlig på dette. Vi skal nå få hundre prosent klarhet i hva som har skjedd, svarer rektoren.

Ukjent mobbing

Han sier at skolens ledelse ikke kjenner til at gutten tidligere er blitt utsatt for systematisk mobbing.

Rektoren sier at skolen foreløpig har fått en forklaring om at tre gutter var de mest aktive.

- Vi har en prosedyre for hva vi gjør i slike saker. Vi involverer raskt foreldrene. Jeg forstår at foreldrene er bekymret, men det er drastisk å ta eleven ut av skolen. Vi må heller prøve å finne en løsning sammen. Vi er med i Olweus-prosjektet, og jobber systematisk med slike problemstillinger, sier rektoren ved skolen.

Olweus-instruktør Grete Rostad kjenner skolen der niåringen går.
- Å stå naken foran medelevene er et fryktelig overgrep. Denne gutten trenger beskyttelse og omsorg med en gang. Det han har blitt utsatt for, skaper fort sår i et barnesinn, sier Grete Rostad til Dagbladet.

Bør bli skremt

Rostad mener det kan være lurt å holde gutten borte fra skolen de første dagene.

- Klart man frykter å komme tilbake etter noe sånt. Men man må tilbake - vel å merke under trygge forhold. Her er det mobberne som bør bli skremt. Tidligere har det alltid vært den som blir mobbet som forsvinner, bytter klasse, skole eller må flytte på seg. I altfor lang tid har man prøvd å forstå seg på mobberne. Det har til nå ikke gitt noen resultater, sier hun.

Aldri offerets skyld

Rostad påpeker viktigheten av at skolen holder en stram linje overfor foreldrene.

- Det er alltid noen foreldre som vil gå i forsvar, og finne «gode grunner» for hvordan mobbingen oppstår. Men det kan aldri bli sånn at det er guttens skyld, sier Rostad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media