Dreamliner-fly strandet på Oslo lufthavn

Norwegians rute med drømmeflyet til Bangkok har tekniske problemer og kommer seg ikke avgårde før tidligst i morgen tidlig.

FORSINKET: Norwegian Dreamliner-fly som skulle til Bangkok fra Oslo klokka 15.20 i dag er forsinka grunnet tekniske problemer. 
Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
FORSINKET: Norwegian Dreamliner-fly som skulle til Bangkok fra Oslo klokka 15.20 i dag er forsinka grunnet tekniske problemer. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et av Norwegians to nye superfly av typen Boeing 787 Dreamliner har problemer på Oslo lufthavn.

Rute DY 7201 som skulle ha startet sin reise med 250 passasjerer fra Oslo til Bangkok i Thailand klokka 15.20 er  kraftig forsinket og Norwegian opplyser nå at flyet ikke kommer seg avgårde tidligst før klokka 05.00 i morgen tidlig.

- Det er forsinkelser med Bangkok-flyet. Det er snakk om noen tekniske utfordringer og det kan tyde på at det er utfordringer med å få nok strøm til flyet. Og et fly trenger strøm, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagbladet.

Han sier i 18-tida at de trenger å erstatte en del i flyet og at maskinen blir stående på Oslo lufthavn i natt.

- Delen kommer fra Stockholm og når denne er satt inn håper vi å få flyet avgårde så raskt som mulig, men første ledige avgang er ikke før klokka 05 i morgen tidlig, opplyser informasjonssjefen.

Han sier de 250n passasjerene nå skal få hotellrom ved Oslo lufthavn og at de som skulle til Oslo fra Bangkok med samme fly tilbake, får samme tilbud i Thailand.

- Vi forstår at dette er frustrerende for våre passasjerer og gjør det vi kan for å få flyet på vingene igjen snarest mulig, sier han.

- Problemfritt Dreamlineren det er snakk om er den første nye maskinen som ble en del av selskapets flåte i slutten av juni i år.

- Det har vært problemfritt siden det kom, sier Sandaker-Nielsen, som opplyser i 17.20-tida at det jobbes på speng for å løse problemene.

Boeings Dreamliner-maskiner har vært forfulgt av problemer.

Det er bare to dager siden et av Norwegians Dreamliner-fly ble stående på bakken på Arlanda utenfor Stockholm grunnet tekniske problemer. Da skal det ha vært problemer med en varsellampe som indikerte feil med flyets bremser, ifølge NTB.

Batteri De første flyene skulle egentlig leveres fra Boeing-fabrikken i Seattle i USA i april, men først 30. juni landet Norwegians første maskin på moderbasen Oslo lufthavn.

Flere andre selskaper skaffet seg Dreamliner før det norske selskapet, men har slitt med store tekniske utfordringer siden de ble satt i trafikk i september 2011.

I begynnelsen av året ble samtlige 50 fly som var levert, satt på bakken i tre måneder på grunn av et problem med batteriene.

I juli i år ble et av Ethiopian Airlines' Dreamlinere utsatt for en brann på Heathrow-flyplassen i London.