Dreamliner-fly til New York blir stående på Gardermoen

235 passasjerer må vente til i morgen.

 VENTET PÅ INFORMASJON : Bildet er sendt fra Knut, en av passasjerene som skulle til New York klokken 18 i ettermiddag. Foto: Knut/ innsender
VENTET PÅ INFORMASJON : Bildet er sendt fra Knut, en av passasjerene som skulle til New York klokken 18 i ettermiddag. Foto: Knut/ innsenderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): DY7001 til New York skulle hatt luft under vingene klokka 18 i ettermiddag. Over to og en halv time senere, står flyet fortsatt på Gardermoen.

- Vi er blitt informert om at det er problemer med det elektriske anlegget, og har nå fått vite at avgangen er utsatt til i morgen, sier Knut, en av passasjerene, til Dagbladet.

Han ønsker ikke å stå frem med etternavn.

På Avinors hjemmeside sto det tidligere i kveld at flyet foreløpig var ventet å reise klokka 20.30. Nå er imidlertid meldingen kommet om at flyet med 235 passasjerer ikke tar av fra Gardermoen før i morgen.

Norwegian beklager forsinkelsen overfor passasjerene, og sier de har forståelse for at det medfører frustrasjon for passasjerene.

- Vi måtte bytte ut en komponent på flyet. Dette ble gjort, og vi hadde håpet at flyet skulle kunne lette innen klokka 21. Rutinemessige, tekniske undersøkelser førte imidlertid til at flycrewet gikk ut på tid, og vi måtte vente til i morgen med å gå, sier pressesjef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

- Vi regner med at flyet vil komme seg avgårde i morgen tidlig eller formiddag, sier hun.

Norwegian opplyser at passasjere som ikke bor nært Gardermoen nå blir innlosjert på hotell, og får matkuponger.

Norwegian har siden de opprettet flyruter til USA i 2013 hatt gjentatte problemer med forsinkelser. Problemene er i hovedsak knyttet til innkjøringsproblemer med Dreamliner-flyene fra Boeing, som opererer rutene.