Visepresident Mike Pence:

«Dreit på teppet» i Irland. Vakte oppsikt på Island

USAs visepresident, Mike Pence, ble beskyldt for å «drite på teppet» i Irland. Da han reiste videre til Island, vakte sikkerhetsoppbudet oppsikt.

PÅ BESØK: Her er visepresident Mike Pence og familien avbildet i Irland. Foto: Jacob King / Pa Photos / NTB Scanpix
PÅ BESØK: Her er visepresident Mike Pence og familien avbildet i Irland. Foto: Jacob King / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs visepresident Mike Pence er for tida på en omfattende Europa-turné og har allerede besøkt land som Polen, Belgia, Irland og England. Mens det foreløpige siste besøket ble gjort til Island.

På reisen har han skapt overskrifter både fordi irske kommentatorer mener at han har ydmyket dem, og at han troppet opp på Island med et større sikkerhetsoppbud enn de noen gang har sett før.

Irland-besøket

Det var tirsdag at Pence besøkte Irlands president Michael Higgins og statsminister Leo Varadkar. Irene fremmet sitt budskap om at de er bekymret for hvilke konsekvenser en eventuell hard brexit vil få for dem.

Håpet var at møtet kunne føre til at Pence la til noen støttende ord om irene i sine samtaler med Boris Johnson i London den påfølgende dagen.

Under besøket skrøyt Pence hemningsløst av landet, ifølge The Guardian. Han fortalte blant annet at han var «ydmyk» og «beæret» over å få besøke sin tippoldemors by, Doonbeg.

Knallhard uttalelse

Da Pence og Varadkar avholdt en avsluttende pressekonferanse, kom imidlertid Pence med en knallhard uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer