- Drep Arafat

Den store israelske avisa Jerusalem Post går knallhardt ut på lederplass. Avisa mener verden ikke gir dem noe valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dagens utgave går den store konservative avisa Jerusalem Post på lederplass voldsomt ut mot Yasser Arafat og palestinerne.

«Verden vil ikke hjelpe oss, vi må hjelpe oss selv. Vi må drepe så mange som mulig av lederne i Hamas og Islamsk Jihad, så fort som mulig, mens vi minimerer ødeleggelsene som følger med. Men vi må ikke la disse ødeleggelsene stoppe oss. Og vi må drepe Yasser Arafat, fordi verden ikke gir oss noe valg», begynner avisa lederen.

Avisa fortsetter med å skylde på Arafat for at den palestinske statsministeren Abbas gikk av, og mener at den nye statsministeren, Ahmed Qurei, heller ikke kan lykkes så lenge Arafat sitter med makten.

Redaktørene i Jerusalem Post mener utvisningsideen ikke løser noenting. Tvert i mot, skriver avisa. Dersom Arafat får frie tøyler til å reise rundt i verden gjør han enda mer skade enn om han sitter i husarrest i Ramallah.

Europas skyld

Videre hevder avisa at de europeiske stormaktene Storbritannia, Frankrike og Tyskland er grunnen til at Arafat klamrer seg til makten. Lederskribenten hevder at hvis disse landene nektet å snakke med Arafat ville maktgrunnlaget hans forsvinne.

Derfor mener avisa at det er verdens skyld at Israel nå må drepe Arafat og andre palestinske ledere.

«Vi er ved et punkt i historien hvor den diplomatiske risikoen ved å forsvare oss er mindre enn risikoen vi løper ved ikke å gjøre det», skriver avisa.

Avisa mener det internasjonale samfunnet aldri har tatt Israels sikkerhet på alvor før det virkelige smellet har gitt gjenlyd over hele verden. Et eksempel er ifølge avisa seksdagerskrigen i 1967.

«Hvis vi uansett kommer til å bli fordømt av resten av verden kan vi like gjerne gjøre ting ordentlig», skriver avisa.

Arafats død roer konflikten

Samtidig mener avisa at det er Yasser Arafat selv som nører opp under konflikten mellom arabere og jøder. Om Arafat dør blir det ikke flere opptøyer, hevder avisa. Snarere tvert i mot. Først da kan forholdet mellom arabere og jøder normaliseres.

Avisa forbeholder seg retten til å reagere på samme måte mot Arafat som USA har gjort i Afghanistan og Irak. De mener Arafat ikke er valgt på en demokratisk måte, og at Israel, selv om han skulle være lovlig valgt, ikke kan sitte rolig og se på at en leder bruker terror i kampen mot dem.

«Vi klager på dobbeltmoralen som brukes mot oss, og det er greit. Men vi kan ikke klage når vi utsetter oss selv for den samme dobbeltmoralen. At Arafat lever, under vår egen overvåkning, er levende bevis på vår aksept av denne dobbeltmoralen. Hvis vi vil ha bukt med denne moralen må vi begynne med å sette en egen standard», skriver avisa.