- Drep Bremer og Annan

På et lydopptak skal Osama bin Laden ha utlovet ti kilo gull til den som dreper FNs generalsekretær eller USAs Irak-administrator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsene stammer fra et angivelig lydbåndopptak av al-Qaida-leder Osama bin Laden, og ble lagt ut på nettsidene til to ekstremistiske islamske grupper i går.

På lydbåndet utloves det gullbelønninger til den eller de som dreper USAs Irak-administrator Paul Bremer, melder nyhetsbyrået Reuters.

Stemmen på opptaket omtaler videre FN som «et redskap for korsfarerne», og organisasjonen anklages for å «gi Palestina til sionistene», og det utloves gull som belønning for å drepe FN-toppene.

- Den som dreper Kofi Annan eller hans utsending til Irak, Lakhdar Brahimi, vil få den samme belønningen.

På lydopptaket blir det også satt en skuddpremie på ett kilo gull for å drepe en soldat eller sivil fra land med vetorett i FN. USA og Storbritannia nevnes spesielt, men i uttalelsen nevnes ikke land som Frankrike, Russland og Kina - som også har vetorett, men som var imot Irak-krigen.

«Hellig krig»

Stemmen på opptaket oppfordrer også til jihad - hellig krig - mot de amerikanske okkupasjonsstyrkene i USA, det utnevnte styringsrådet i Irak, og alle som samarbeider med disse.

- Vi i al-Qaida vil forplikte oss til å gi en belønning på 10 000 gram gull til den som dreper Bremer, hans nestkommanderende, lederen for de amerikanske styrkene eller hans nestkommanderende i Irak.

Gullmengden skal være verd 125 000 dollar, eller 842 000 norske kroner, reknet ut fra dagens gullpriser.

Ifølge Reuters er stemmen på lydbåndet svært lik bin Ladens, men ektheten er ikke bekreftet. I øyeblikket sitter CIA-eksperter i Washington og gransker nettsidene og lydopptaket, for å bekrefte eller avkrefte hvorvidt det virkelig er verdens mest ettersøkte terrorist som har sendt ut sitt budskap.

UTLOVER BELØNNING: Stemmen på lysopptaket skal angivelig være Osama bin Laden.