«Drep ham, drep negeren»

I dag møter to 19-åringer i Indre Sogn herredsrett, tiltalt for vold, trusler og rasisme mot indiskfødte Arve Beheim Karlsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNDAL (Dagbladet): Han skal ha blitt kalt «forbanna neger» og «jævla svarting». «Drep ham» og «drep denne negeren», skal de ha ropt, før Arve druknet i Sogndalselva. I dag, to år seinere, starter rettssaken.

- Vi så de sprang etter ham, forteller to av Arves kamerater, Herold Kråkenes (23) og Frode Sæterhaug (18), til Dagbladet.

Mange ungdommer var samlet i Sogndal sentrum den kvelden Arve forsvant. Herold og Frode satt på gresset i rundkjøringa, like ved elva. Plutselig ser de Arve komme løpende med to etter seg. Hva som skjedde videre, har de bare hørt rykter om. Nå skal de vitne i straffesaken og fortelle retten hva de husker.

- Det skal bli godt å bli ferdig med dette. Det er kjedelig at det har tatt så lang tid. Helt unødvendig, mener de to ungdommene.

De to tiltalte var først siktet for drap, men drapssiktelsene ble henlagt for over et år siden. Statsadvokaten har ikke funnet det bevist at de to 19-åringene forårsaket at Arve Beheim Karlsen døde.

I VINTER BLE TILTALEN utvidet til også å gjelde brudd på rasismeparagrafen. Det er første gang denne paragrafen prøves for retten i en slik sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer