- Drep Tony Blair

LONDON (Dagbladet): Den serbiske hærsjefen general Nebojsa Pavkovic fikk ordre fra «toppen» - det vil si Slobodan Milosevic - om å skyte ned den britiske statsministeren Tony Blairs helikopter da han besøkte Kosovoflyktninger i Makedonia 3. mai 1999. Dette avslører Sunday Times i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Farvel, serbiske brødre!

Pavkovic ledet kampene i Kosovo og hadde 200000 soldater og politifolk til disposisjon. Han sier i et intervju med to jugoslaviske journalister, Dejan Lukic og Pero Simic, at han fikk i oppdrag å drepe den britiske statsministeren som var der sammen med sin kone Cherie Blair.

Opplysningene skal brukes i en bok som journalistene skriver og som kalles «Milosevics styre og fall». Sunday Times har fått tilgang til de stenografiske notatene som journalistene tok.

Sivile

Planen var at de skulle bruke et rakettsystem som kalles Orkan og som er utviklet av jugoslaviske våpenteknikere i samarbeid med Saddam Husseins eksperter. Systemet kan skyte ut 288 granater mot et mål, som for eksempel flyplassen i Skopje. Da ville en eller flere ha truffet helikopteret.

Den serbiske generalen Pavkovic forteller at de visste nøyaktig når Blair skulle komme til Petrovac-flyplassen i Skopje, hovedstaden i Makedonia.

Generalen sa de hadde samme sjanse til å ramme Hillary Clinton da hun kom for å besøke flyktninger noen dager etter at Blair hadde vært der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer