Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dreper Allawis familie innen 48 timer

Kravene er kommet. Kidnapperne krever at offansiven mot Falluja stanses og at alle fangers slippes fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kidnapperne som har bortført medlemmer av familien til Iraks statsminister Ayad Allawi truer med å drepe alle tre hvis angrepene mot Fallujah ikke innstilles.

Sammen med Allawis fetter, Alaa Abdul Majeed Allawi, ble hans kone og fetterens svigerdatter bortført.

Ifølge oberstløytnant Maan Khalef i den irakiske hæren ble familiemedlemmene kidnappet av bevæpnede og maskerte menn tirsdag kveld fra fetterens hjem i Qadisiyah distriktet i Bagdad.

Kidnappingen antas å være et svar på at statsminister Ayad Allawi ga den formelle ordren om å iverksette angrepet på Fallujah.

En islamittisk gruppe sier på et nettsted at de sto bak kidnappingen.

I tillegg til kravet om at angrepet mot Fallujah må stanses forlanger de at irakiske fanger skal løslates. Hvis kravene ikke blir innfridd innen 48 timer vil gislene bli drept.

Samtidig er kidnappingen et signal til Allawi om at verken han, hans familie, eller andre regjeringsmedlemmer kan føle seg trygge for at ikke også de kan stå på listen over mulige mål for kidnappere.

Men uansett hvilke krav de måtte stille for at Allawi-familien skal bli løslatt er det umulig for den amerikanskstøttede Allawi å gi etter. Bush-administrasjonen har helt siden krigen i Irak startet avvist alle ønsker om å innfri betingelser framsatt av de såkalte opprørerne.

Amerikanerne har hele tida fulgt en fast linje i slike saker, og fordømt de tilfellene hvor utenlandske selskaper, med oppdrag i Irak, har gitt etter for kidnapperes krav, og trukket seg ut av landet.

PRESSET ØKER:</B> Nå er statsministeren i Irak personlig rammet i en kidnappingssak. Vil han gi etter for eventuelle krav denne gang?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media