Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dreper blindt

PESHAWAR (Dagbladet): I Kabul i Afghanistan står ei mor igjen etter at sju av hennes barn og mannen ble drept av enda en bombe på avveier. I Bahawalpur i Pakistan skjøt seks menn vilt rundt seg inne i ei kirke og drepte minst 18. Uskyldige drepes på alle kanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva skal jeg gjøre nå? Se på deres villskap! De drepte alle barna mine og min ektemann, sa mora, den eneste overlevende i familien, som nærmest ble utslettet i Kabul i går.

Spiste frokost

USAs bomber traff et boligområde i stedet for et fjell i nærheten der Talibans luftforsvar har noen våpen. Blant ofrene var familien som satt og spiste frokost.

En middelaldrende mann sitter forpint og vogger et spedbarn. Den lille kroppen er dekket av støv og skal snart bli svøpt i et likklede.

Kirkemassakre

Seks menn på tre motorsykler kjørte opp foran den katolske kirka Saint Dominic i Bahawalpur i Punjab, øst i Pakistan, mens kirkeskipet var fullsatt under en protestantisk gudstjeneste. Det var over hundre mennesker til stede, fortalte øyenvitner. Mennene skjøt to politifolk på vakt, før de gikk inn.

- De hadde vesker med seg, og da de kom inn tok de ut geværer, sa et øyenvitne til journalister etterpå.

De låste dørene, og med sine AK-47-geværer pepret de kirkeskipet med kuler, mot veggene så vel som mot menigheten. Skrekkslagne mennesker løp i dekning, noen i et lite rom bak alteret. Men de fleste ble likevel truffet.

«Trente terrorister»

President Pervez Musharraf anklaget «trente terrorister» for å stå bak og uttrykte stor sorg over hendelsen, som i går rystet Pakistan.

- Jeg kan forsikre dere alle at vi skal spore opp de ansvarlige og bringe dem for retten, sa en sjokkert president.

Etter USAs militære angrep mot Afghanistan har man imidlertid trappet opp vaktholdet og sikkerhetstiltakene rundt de kristne.

BLIND TERROR: En far sørger over tapet av sin sønn på knappe to år. På bildet er det også tre andre døde barn fra den amerikanske flyangrepet i Kabul i går.
Hele Norges coronakart