Ryster Spania

- Dreper deg, din soper

I Spania har tusenvis av folk tatt til gatene for å protestere etter en 24 år gammel homofil mann ble overfalt på brutalt vis.

KREVER BESKYTTELSE: Tusenvis av personer tok til gatene i flere byer i Spania etter et brutalt angrep på Samuel Luiz som førte til hans død. Nå krever demonstrantene bedre beskyttelse av LHBTQ-personer. Foto: Guillermo Gutierrez Carrascal/Shutterstock/ NTB
KREVER BESKYTTELSE: Tusenvis av personer tok til gatene i flere byer i Spania etter et brutalt angrep på Samuel Luiz som førte til hans død. Nå krever demonstrantene bedre beskyttelse av LHBTQ-personer. Foto: Guillermo Gutierrez Carrascal/Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag kveld var Samuel Luiz, en 24 år gammel helseassistent, ute med vennene sine i byen A Coruña. Utenfor nattklubben brøt det ut en krangel.

Ifølge vennene til Luiz gikk han ut av klubben for å ta en videosamtale, da to forbipasserende angivelig anklaget ham for å prøve å filme dem med mobiltelefonen sin, forteller venner til den spanske avisa El Mundo.

«Enten stopper du å filme oss, ellers dreper jeg deg, din soper», skal en av gjerningspersonene ha sagt til Luiz, ifølge vennene.

Da skal Luiz ha forklart at han snakket med en venn, men personene skal ha ignorert det og gått til angrep på ham. Luiz satt da igjen med skader i ansiktet.

Om lag fem minutter seinere skal gjerningsmennene ha kommet tilbake med tolv andre personer som slo 24-åringen til han ble bevisstløs. Luiz ble fraktet til sykehuset, men døde av skadene lørdag morgen.

Det spanske politiet har i etterkant av hendelsen pågrepet tre personer etter angrepet.

Mange mistenker at angrepet var hatkriminalitet, og drapet har sjokkert spanjolene. Nå har flere tatt til gatene over hele landet for å protestere, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer