Dreper duer

Politi og dyrevernere er rystet over duedreperen som opererer i parken utenfor Sentralstasjonen i Oslo. Duene lokkes med smuler - og blir deretter nappet for fjær og kvalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilfeldige kamerasveip har gitt politiet uhyggelige syn: En kvinne har sittet og nappet ut fjær og klemt hardt rundt halsen på fuglene.

Etter flere duedrap er duemishandleren nå politianmeldt.

- Dette er grotesk og grov dyremishandling. Men det er godt å høre at politiet har anmeldt forholdet. Det er ikke ofte de går så hardt til verks når det gjelder vold mot dyr, sier styreleder Kari Mills i Dyrebeskyttelsen Norge.

Duedrap

- Fredag fant vi fjærløse levende duer pakket inn i avispapir og i en tett gjenpakket plastpose. En due sto ikke til å redde, og en annen var nesten kvalt da politiet fikk åpnet for dem, sier politiførstebetjent Sigve Bolstad til Dagbladet.

Politiet ved Sentralstasjonen i Oslo har snakket med personen fire ganger den siste måneden etter å ha oppdaget duetorturen med overvåkingskameraene i området. Kvinnen har ikke kunnet gi noen forklaring på den makabre virksomheten.

Bolstad har vært i politiet i 14 år, men har aldri tidligere sett tilfeller som dette.

- Jeg aner ikke hva motivet for mishandlinga er, sier Bolstad.

Hos politiet kaller de gjerningsmannen for «Duekilleren».

- Dette er ikke første gang duer blir drept i området her. Første gang vi oppdaget dueplageriet, var i fjor høst. Da ble én due kvalt, forteller Bolstad.

Skremmer folk

Også Fuglevakta, som er en underavdeling av Norsk ornitologisk forening, er forferdet over duemishandlinga.

Den siste tida har de fått mange henvendelser fra forskremte forbipasserende som har vært vitner til dyremishandlinga.

- At folk ser dette, ødelegger respekten for dyr. Foruten at dette er dyremishandling på sitt verste, gir dette dårlige signaler dersom barn ser dette, sier Terje Kristiansen i Fuglevakta.

Videotapen som dokumenterer terroriseringa, er nå sendt videre som bevis for duemishandlinga.

- Men det er lite vi kan gjøre, annet enn å snakke med personen det gjelder og sørge for oppfølgning. Duedreping finnes jo normalt ikke, sier førstebetjent Bolstad.

MAKABERT: Det er her på Plata utenfor Sentralstasjonen i Oslo at fire duer er blitt torturert og drept. Seinest sist fredag ble en due pakket inn i avispapir og kvalt i en plastpose. (Personene på bildet har ingenting med duemishandlinga å gjøre.)