- Dreper uskyldige hunder

TRONDHEIM (Dagbladet): - Kamphundloven er helt forfeilet. Hunder må bøte med livet helt uten grunn, sier Jan Anonsen (35) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Trondheim byrett er 35-åringen frifunnet for brudd på den nevnte loven, etter at han har stått tiltalt for å ha hatt en ulovlig pitbullterrier, en forbudt rase i Norge.

En enstemmig byrett konkluderte imidlertid med at den omstridte hunden, kalt Pluto, var en lovlig Staffordshire-bullterrier.

En fellende dom hadde betydd døden for Pluto.

- Hundeskrekk

Anonsen hevder at kamphundloven, som kom i 1991, må være laget av personer med både hundeskrekk og manglende innsikt i hunders sanne natur.

- Det er helt bak mål med en rasespesifisert hundelov, slik kamphundloven er utformet. Flere eiere av pitbull-liknende hunder er blitt fratatt sine såkalte «morderhunder» - til tross for at myndighetene ikke har klart å bevise at hundene er av ulovlig eller forbudt rase etter gjeldende regelverk, sier Anonsen.

- Dette dreier seg om et menneskeproblem, ikke et hundeproblem, mener han .

- Sneversynt

- Myndighetenes manglende kunnskap og sneversynthet på dette området er årsaken til et hundeidentifikasjonsproblem ut fra rase, som har bidratt til å sende mange uskyldige hunder til de evige jaktmarker, hevder han.

Ifølge tiltalen var Pluto en pitbullterrier, men gjennom vitneavhør ble dette tilbakevist.

Plutos foreldre var importert fra England, og bestefaren var død, slik at det ikke kunne skaffes testikkelattest for bestefar.

Påtalemyndigheten vurderer å anke over skyldspørsmålet.

Anonsen sier at det største hundeproblemet i Norge i dag ikke er såkalte kamphunder. Han mener at avling av populære hunderaser gir genetiske feil og sykdommer.

- TAR FEIL: - Kamphundloven er forfeilet, sier Jan Anonsen, som er frifunnet i Trondheim byrett for å ha vært eier av en pitbullterrier.