Drept 38-åring i Stange var medlem av skytterlag

- Ble plutselig borte, sier tidligere lagkamerat.

 SKYTTERLAG:  Den drepte 38-åringen som ble skutt av politiet i Stange, var medlem av et skytterlag. Her er politiet på plass på åstedet for skytingen lørdag ettermiddag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SKYTTERLAG: Den drepte 38-åringen som ble skutt av politiet i Stange, var medlem av et skytterlag. Her er politiet på plass på åstedet for skytingen lørdag ettermiddag. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle mannen som ble skutt og drept under en skuddveksling med politiet i Stange i Hamar lørdag, var medlem av et lokalt skytterlag.

38-åringen skal ha deltatt på skytetreninger og mesterskapsturneringer i Stange og Romedal skytterlag i flere år, melder TV 2.

Flere av klubbmedlemmene i skytterlaget beskriver 38-åringen som en stille og rolig mann.

- Han skjøt godt, og var flink til å møte opp. Så ble han plutselig borte, sier en tidligere lagkamerat til TV 2.

- Brukte håndvåpen Mannen hadde som medlem i skytterlaget tilgang på flere våpen med skarpe skudd, men ifølge politiet ble det brukt et håndvåpen av en annen type enn den mannen brukte i skytterlaget under skyteepisoden lørdag.

Lørdag ettermiddag rykket politiet ut til en boligblokk på Ottestad etter opplysninger om at en ruset person befant seg der. Det ble løsnet skudd mot tjenestemennene da de ankom blokken.

38-åringen ble skutt og drept av politiet. En politimann ble truffet i overkroppen, og er innlagt med alvorlige skader på Ullevål sykehus.

- Tragisk, sier nabo Skytingen fant sted i blokka der Henrik Strand og hans samboer Dagny Nytrøhaug bor. De var selv ikke hjemme da skyteepisoden fant sted, og visste ikke at det var i nettopp deres blokk det hadde blitt løsnet skudd før de kom hjem i ettermiddag.

Da Strand kom hjem til Ottestad i ettermiddag, var blokka han bor i blitt til et åsted.

- Det er tragisk. Dette er et rolig nabolag. Jeg har bodd her i tre år og har aldri opplevd noen problemer, sier Strand om skytingen med det fatale resultatet.

En annen nabo Dagbladet har snakket med, forteller at vedkommende hørte bråk i form av skrik og skrål før skuddene ble avfyrt lørdag ettermiddag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram