Drept av alligator

Alligatordrapet ryster et helt lokalsamfunn i Sør-Carolina.

ANGREP: På fredag 24. juni ble en mann angrepet og drept av en alligator ved Myrtle Beach i Sør-Carolina. Alligatoren på bildet er ikke den samme som sto for angrepet. Foto: REUTERS/Matt Sullivan
ANGREP: På fredag 24. juni ble en mann angrepet og drept av en alligator ved Myrtle Beach i Sør-Carolina. Alligatoren på bildet er ikke den samme som sto for angrepet. Foto: REUTERS/Matt Sullivan Vis mer
Publisert

Innbyggerne ved kystbyen Myrtle Beach i Sør-Carolina er godt vant med å leve med alligatorer rundt seg, men fredag 24. juni gikk det galt for en lokal mann som oppholdt seg i nærheten av dem.

Nødetatene fikk melding om hendelsen klokka 11.45 lokal tid, og rykket ut umiddelbart for å redde mannen.

Da brannvesenet ankom stedet, løp de ut til dammen for å løsrive mannen. Da sto livet dessverre ikke til å redde.

Like etter den traumatiske hendelsen ble det bestemt at alligatoren skulle avlives på en så skånsom måte som mulig.

Dette ble gjort umiddelbart på stedet, ifølge NBC.

For nære

Det er ukjent hva foranledningen til angrepet skal ha vært, men ifølge New York Times hadde den nå avdøde mannen gått for nærme dammen.

Avisa skriver at sist gang dette skjedde i Sør-Carolina var i 2020, men normalt skjer det på landsbasis ett dødsfall i året etter alligatorangrep.

Dette dødsfallet var det andre på mindre enn en måned. Forrige angrep fant seg i Florida, mot slutten av mai.

Myndighetene har så langt vært tilbakeholdne med informasjon om hendelsen. Politiet har ikke gått ut med navn eller alder på den avdøde, men melder om at saken er under etterforskning.

- Våre tanker går ut til avdødes familie, og lokalsamfunnet som har blitt rammet av denne tragiske hendelsen, skriver politiet i en kort uttalelse til CNN.

UVANLIG SYN: Flere fikk seg en støkk da de så denne alligatoren i gatene i Florida i USA. Video: Storyful. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- En del av vårt fellesskap

Jason Repak bor i nærheten av området der alligatorangrepet fant sted.

Bare én måned før angrepet delte han et bilde på Twitter av tre alligatorer som skal ha oppholdt seg i nærheten av hjemmet hans.

- Jeg kunne aldri forestilt meg at en av disse alligatorene seinere skulle ta livet av en mann, sier han i et intervju med New York Times, og legger til:

- Vi har alltid sett på alligatorene som en del av vårt fellesskap. Alle behandler dem med respekt med tanke på at de er en del av de naturlige omgivelsene. Dermed holder du gjerne god avstand og beundrer dem derfra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer