Drept av ambulanse

STOKKE: (Dagbladet): Ambulansen skulle bare frakte en hofteoperert pasient, men ble i stedet involvert i et dødskrasj. Én person omkom. Pasienten i ambulansen kom mirakuløst fra ulykken uten skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire biler var innblandet i dødsulykken på E18 ved Stokke i går. Ulykken oppsto da ambulansenunder syketransport kom over i feil kjørebane. En Oslo-mann i slutten av 40-årene omkom under kollisjonen med ambulansen.

Det var ca. klokka 15.00 at ambulansen skar over i motgående kjørefelt ved Furulund i Stokke.

Syketransport

Ambulansen var ikke på utrykning, men på ordinær syketransport i retning vestover mot Sandefjord. Trafikken var som vanlig relativt tett fredag ettermiddag, uten noen form for korktilstander.

- Ambulansen traff en motgående lastebil i sida og brakte så inn i en Volkswagen Polo, som var på vei mot Oslo. Den traff også en taxi før ulykkesturen endte i grøfta, opplyser vaktleder ved Tønsberg politistasjon, Olaf Kløvstad, til Dagbladet.

Det var mannen i Poloen som omkom under ulykken. Ingen andre kom alvorlig til skade, heller ikke ambulansesjåføren eller pasienten.

Norges farligste

E18 gjennom Vestfold er kjent som Norges farligste vei. Utallige er de menneskeliv som har gått tapt på denne veistrekningen de siste årene.

At myndighetene ikke har prioritert fire felts motorvei gjennom Vestfold, har vært vedvarende kritisert gjennom hele 90-tallet. Særlig har det vært mange dødsulykker i Holmestrand-området.

Årsaken til at ambulansen mistet kjørekontrollen var ennå ikke klarlagt i går kveld. Strekningen ulykken skjedde på, er oversiktlig.

E18 forbi ulykkesstedet vil være stengt til klokka 18 fredag ettermiddag, men det er muligheter for omkjøring via riksvei 303, opplyser Vegmeldingssentralen.

<B>DØDSVEIEN: E 18 måtte nok en gang stenges i går etter en døsulykke. Fire biler var innblandet i ulykken. En oslomann i 40-årene omkom.