Drept av bil i for høy fart

En 13-åring på sykkel ble påkjørt på en strekning som ungdommer kappkjører på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Ulykken etterforskes, men alle omstendighetene rundt ulykken er ikke kartlagt ennå, så vi kan ikke konkludere med noe, sier operasjonsleder Per Valved ved Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Kjørte for fort

En 18 år gammel gutt ble i natt avhørt etter at bilen han kjørte, en BMW, traff en 13 år gammel gutt som syklet i samme kjørebane. Det er 60-sone på stedet der ulykken skjedde, men 18-åringen har erkjent at han holdt noe høyere fart en hva som er tillatt.

- Han har forklart hvor fort han mener han kjørte, men det er en opplysning vi holder for oss selv inntil videre. Vi er kjent med at det drives en del kappkjøring på ulykkesstrekningen, men bilføreren benekter at det skal ha foregått noen kappkjøring da ulykken inntraff, sier Valved.

Undersøkelser

Sakkyndige fra Statens vegvesen skal i formiddag undersøke ulykkestedet og bilvraket. BMW-en er påført omfattende skader, men årsaken til at bilen har fått så store skader etter et sammenstøt med en sykkel, har ikke politiet noen formening om.

Ifølge Finnmark Dagblad er taket på bilen trykt inn og frontruta knust. Sykkelen lå omlag 15 meter fra bilen etter ulykken.

Det er tatt blodprøve av sjåføren, men politiet mistenkter ikke ham for promillekjøring.

Flere avhør

18-åringen ble i natt dimittert fra avhør. Det satt ytterligere en person i ulykkesbilen. Vedkommende vil også bli avhørt, samt vitner som kom til stedet og hjalp til på ulykkesplassen like etter 21.30 i går kveld.

Ulykken skjedde bare noen kilometer fra sykehuset i Hammerfest. 13-åringen døde kort tid etter ved ankomst på sykehuset.

13-ÅRING DREPT:</B> Bilen som traff syklisten holdt høyere fart enn hva som er tillatt kjørehastighet på stedet.