Drept av biltyv?

VÅGÅ (Dagbladet): Lørdag ble en Opel Omega stjålet i Oslo og kjørt til Vestnes på Møre, hvor den ble satt fyr på. Polititeknikere skal i dag finkjemme bilen på jakt etter spor. Asle Myrvoll (30) kan være drept av biltyven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi utelukker ikke at bilen kan ha en sammenheng med saken. I dag vil kriminalteknikere fra enten Kripos eller det lokale politikammeret undersøke bilen nærmere, får Dagbladet opplyst ved Vågå lensmannskontor.

Etter det Dagbladet erfarer, er den stjålne bilen en av politiets teorier om hvem som kan ha kjørt ned og drept 30-åringen på Sunde bru natt til søndag.

Massive skader

- Offeret døde av massive skader i venstre side av brystet. Vi etterforsker saken som et bildrap, sier lensmann Jon Dohrn til Dagbladet.

Alt tyder på at 30-åringen var på vei hjem til campinghytta da ulykken inntraff. Ifølge rettsmedisinerne som i går framla sin foreløpige rapport, tyder alt på at 30-åringen har ligget i veibanen da han ble påkjørt.

- Han ble slept eller dyttet med bilen 25 meter. Det finnes ingen bremsespor på stedet, sier Dohrn.
Åtte mann fra seks ulike lensmannskontor arbeider på spreng med å etterforske bildrapet som har rystet innbyggerne i Vågå.

Opel Omegaen, som er fra slutten av 80-tallet og beige av farge, ble stjålet i Oslo i løpet av lørdagen. To dager seinere ble bilen funnet igjen utenfor Åndalsnes, i Vestnes.

Bilen var forsøkt skjult på en fylling, og ble satt fyr på ved 05.30-tida mandag morgen.

Ødela spor

Brannen ødela bilen fullstendig, det er i dag ikke mulig å se fargen på Opelen. Det eneste som er intakt, er ramma.

Dette vanskeliggjør også arbeidet for politiets teknikere med å finne mulige bevis for at bilen kan ha vært involvert i ulykken på riksvei 15 natt til søndag.

En mulig rute for å kjøre fra Oslo til Vestnes er gjennom Vågå og Lom.
- Vi varslet straks lensmannskontoret i Vågå om hendelsen. Det er sjelden stjålne biler blir påtent, opplyser lensmannsførstebetjent Kai Bjørn Meland ved Vestnes lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 03.32. Kort tid seinere ble veien over brua sperret, og seinere ble riksveien sperret i både Sogndal og Otta. Samtlige passerende biler ble kontrollert.

Bil etterlyst

- En av politipatruljene kom fra Lom. De rykket ut straks vi var varslet, og underveis møtte de bare én bil. Denne bilen er vi svært interessert i å komme i kontakt med føreren av. Vi vet hva slags bil det dreier seg om, understreker lensmann Jon Dohrn.

Bilen møtte politipatruljen med blålys rett ved en tunnel på et sted som heter Byrberget, noen kilometer nord for Vågå.

Lensmannen understreker at politiet ønsker å komme i kontakt med alle som var i, eller kjørte gjennom, Vågå i tidsrommet 02- 05 søndag morgen.
- Vi må kartlegge alle bevegelser, og ønsker også kontakt selv om folk mener de ikke har sett noe, framholder han.

Etter det Dagbladet erfarer, har ikke politiet funnet noen spor eller løse deler etter bilen som drepte Asle Myrvoll.

Etterforskerne utelukker ikke at bilføreren har rygget tilbake for å komme løs fra offeret, etter å ha kjørt på ham.

Fryktet ulykke

- Vi har høy prioritet på saken, og har opprettet en tipstelefon som er bemannet fram til klokka 23.00 hver kveld. Nummeret er 61238640 , sier han.

Befolkningen i Vågå har lenge fryktet at en ulykke skulle inntreffe. En av bygdas faste sjåfører bekrefter dette:

- I helgene er det mye grisekjøring på veiene her. Enkelte kappkjører, andre kjører uforsvarlig for å tøffe seg for jentene, forklarer han.
«Stripa», som de fleste ungdommene kjører, går fra Vågå sentrum og rett over brua hvor Asle Myrvoll ble funnet drept.