Drept av bjørner

VEAVÅG (Dagbladet): Stig Even Østevik (28) ble drept da tre illsinte asiatiske svartbjørner rev ham i hjel natt til søndag. Østevik var på vei for å ringe til sin gravide kone da han ble drept. 28-åringen ble drept i Kaliningradski Zoopark i den russiske havnebyen Kaliningrad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde var førstereisgutt om bord på frakteskipet M/S «Pioner» fra Kopervik. Han hadde vært om bord i bare fem dager. Båten lå på verksted i Kaliningrad for motorreparasjon.

Mannskapet var ute med agenten på middag lørdagskvelden, og Stig Even forlot selskapet før de andre for å ringe hjem til kona i Veavåg. Så langt kom han aldri.

Hørte skrik

Det er uklart hva som har skjedd i tida fra han forlot restauranten og til han endte opp inne blant de livsfarlige bjørnene i dyrehagen.

Det som imidlertid er sikkert er at vaktene hørte skrik fra bjørnegården og tilkalte politiet. Men politiet kunne ikke gå inn til bjørnene og sto maktesløse. Avdøde ble først hentet ut noen timer seinere.

Politiet i Kaliningrad undersøker nå rutinemessig om det kan ligge noe kriminelt bak dødsfallet.

En ulykke?

- Det er mulig å ta seg over gjerdet til bjørnene dersom man absolutt vil, opplyser politivakta i Kaliningrad.

Den russiske journalisten Andrej Maukahainil som har dekket saken for avisa Kaliningradski Gazeta, synes saken er merkelig og er ikke overbevist om det dreier seg om en ulykke.

- Det er helt ulogisk at den norske sjømannen skulle legge veien om dyreparken hvis han var på vei ned til havna, sier han.

- Jeg mener det også er lite sannsynlig at han har klart å ta seg over gjerdet inn til der dyrene var, sier journalisten.

Venner i sorg

Politiet skulle i utgangspunktet levere ut en rapport om dødsfallet i går kveld, men det lyktes oss ikke å få tak i denne.

- Jeg fatter ikke hvordan dette kunne skje, sier Stig Evens bestekamerat Jan Arve Lund. Han og noen venner er samlet hjemme i Veavåg for å minnes vennen.

- Han var utrolig livsglad og gledet seg til å bli far, sier Jan Arve Lund.

- Stig gledet seg over Ford Mustangen han hadde kjøpt og var storfornøyd med den nye jobben om bord på M/S «Pioner», sier Jan Arve, som også er sjømann og var forlover i Stig Evens bryllup.