Drept av bombe i egen leilighet

Sissel Irene Smestad (42) sto og lagde middag da hun hørte smellet i leilighetskomplekset seks meter unna. En mann (41) døde i eksplosjonen i Raufoss sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RAUFOSS (Dagbladet): Politiet fant i går kveld en 41 år gammel mann død i en leilighet i et boligfelt i Raufoss sentrum. Han døde i en eksplosjon forårsaket av en hjemmelaget bombe. Politiet fant sprengstoff, ledninger og fenghetter i leiligheten.

- Han døde momentant, sier Kai Lyshaugen, operasjonsleder i Vest Oppland politidistrikt til Dagbladet.

- Et dumpt smell

Sissel IreneSmestad (42) er nærmeste nabo til åstedet. Hun sto og lagde middag da hun hørte eksplosjonen i 18.00-tida i går kveld.

- Jeg hørte et dumpt smell, omtrent som når noen slenger igjen døra på en bil. Jeg hørte det godt, det er bare fem-seks meter bort til huset deres, sier hun til Dagbladet. 

Kort tid etter eksplosjonen kom det bevæpnet politi til boligområdet. 

- I sokkelesten

- Vi så det kom to personer løpende i sokkelesten ut av huset, og hørte at brannalarmen gikk. Politiet sperret av området og vi fikk beskjed om å løse døra, og å holde oss unna veggen som er nærmest dem, sier hun til Dagbladet.

 DØDE:  En mann døde i en eksplosjon i Raufoss i Oppland i går kveld. Avdøde bodde i en kommunal leilighet i dette huset. Foto: Frank Karlsen
DØDE: En mann døde i en eksplosjon i Raufoss i Oppland i går kveld. Avdøde bodde i en kommunal leilighet i dette huset. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Naboene fikk ikke forlate huset, og ingen fikk heller komme inn i de nærmeste husene.

- Det er skummelt når det kommer så tett på, sier Smestad.

Politiet evakuerte alle beboerne i huset i forbindelse med smellet. Leilighetskomplekset, som er eid av Vestre Toten kommune, består av åtte leiligheter. Naboene skal tidligere ha klaget på bråk og uro fra huset.

- Det er akkurat dette vi har vært redde for, sier en nabo.

En annen nabo har et annet inntrykk:

- Det er stort sett lite bråk med leieboerne, men det har vært tidligere episoder der noen av dem har glemt å slå av komfyren og det har vært brannutvikling, sier en nabo til Dagbladet.

Den drepte skal tidligere på kvelden, sammen med en annen beboer, ha oppholdt seg i leiligheten til en tredje beboer. Avdøde skal ha forlatt rommet for å hente noe, men kom aldri tilbake. Da de to andre hørte smellet, skal de ha løpt til leiligheten, men døra skal ha vært låst og brannalarmen gikk på grunn av røykdannelsen.

Etterforskes videre

Ei bombegruppe fra Oslo kom i går kveld til Raufoss for å undersøke leiligheten. De avsluttet undersøkelsene i 23.30-tida.

- Det kan være en personlig tragedie, men vi etterforsker saken videre for å holde alle muligheter åpne, sier operasjonsleder Lyshaugen til Dagbladet.