Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept av bombe mot abortklinikk i USA

BIRMINGHAM (NTB-Reuters): En mann ble drept og en kvinne hardt såret da en bombe torsdag eksploderte ved en kvinneklinikk som utfører aborter i den amerikanske byen Birmingham i Alabama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drepte var en politimann utenfor tjeneste. Det er uklart om han hadde en sikkerhetsjobb ved klinikken. Den sårede skal være en kvinnelig sykepleier ved New Women's Health Clinic.

 Flere vindusruter på klinikken ble blåst ut på grunn av eksplosjonen. Hele nabolaget, deriblant en barnehage og en bygning som tilhører University of Alabama, ble straks etter eksplosjonen evakuert av frykt for at enda en bombe var utplassert.

 En av klinikkens naboer uttalte til fjernsynskanalen CNN at anti-abort-aktivister over lengre tid har holdt jevnlig demonstrasjoner utenfor klinikken. Det er imidlertid ikke kjent hvem som sto bak angrepet.

 En talsmann for USAs føderale politi (FBI) sa at det ikke ble sendt noen advarsler til klinikken før bomben eksploderte.

ALABAMA: En uidentifisert mann hjelper en såret kvinne utenfor den bombe-rammede aortklinikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!