Drept av brutal barnemorder

KRISTIANSAND (Dagbladet): De livsglade småjentene Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) endte sine unge liv som ofre for en brutal barnemorder. I går kveld fikk foreldrene den fryktelige bekreftelsen på at den mystiske forsvinningssaken i Kristiansand er blitt en av norgeshistoriens groveste drapssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ingen mistanker om hvem som frarøvet barna livet. Foreløpig er etterforskerne tause om drapsmetoden, om jentene var blitt skjendet og om deres eventuelle bekledning.

Funnet tilfeldig

Likene av jentene ble funnet av en HV-soldat som tok en ekstra sving ut mot kanten av en liten myr, ca. 30-40 meter vest for 2. Stampe i Baneheia.

Soldaten gikk egentlig litt utenfor den tildelte teigen han skulle lete i. Mannen oppdaget jentenes pose med badetøy, håndklær og en halvannen liters flaske gul Siesta-brus.

Funnet ble straks meldt videre til politiledelsen.

Området ble umiddelbart avsperret. Politiet brukte hele èn kilometer sperrebånd for å holde unna at uvedkommende tok seg inn i området. I tillegg ble vakter fra Heimevernet og Røde Kors utplassert med 10 meters avstand.

Forsøkt skjult

Ved 19-tida kom politiets kriminalteknikere til funnstedet, anført av avdelingsleder Tor Berge.

En politihund hadde i mellomtiden kommet til stedet og startet søk rundt funnstedet.

Få minutter seinere ble det klart at forsvinningssaken hadde fått den verst tenkelige utgangen. De savnede jentene ble funnet drept med få meters mellomrom, 30-40 meter fra stedet der plastposen med badetøy ble funnet.

Gjerningspersonen hadde forsøkt å skjule likene i den tette vegetasjonen. Derfor var det vanskelig å få øye på kroppene.

Både HV-soldaten og personene som var med på å gjøre det grusomme funnet ble straks tatt hånd om og skjermet.

Pappa-besøk

Jentene forsvant fredag kveld mens de var underveis til en kjapp kveldsdukkert i badeidyllen 3. Stampe. Begge var på helgebesøk hos sine biologiske fedre som har hver sin leilighet i firemannsboligen i Eidsvollsmands Mørcks gate 6, et par kvartaler unna der stien går opp til Baneheia.

Gjennomsøkt tidligere

En omfattende leteaksjon ble iverksatt. Mannskaper fra Røde Kors gjennomsøkte allerede lørdag stedet der jentene ble funnet ved 18-30-tida i går kveld.

Kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt svarer slik på Dagbladets spørsmål om jentene kan ha blitt lagt på stedet etter at området ble finkjemmet - eller om de ble oversett av de første letemannskapene:

- Det kan jeg ikke svare på. Det blir bare spekulasjoner å si noe om dette.

Fryktet det verste

Et snaut døgn i forveien snakket moren til Stine Sofie med Dagbladet.

Trass i at hun fryktet det verste, var hun opptatt av å holde motet og humøret oppe.

Men den 36 år gamle trebarnsmoren Ada Sofie Austegard visste at forsvinningen like gjerne kunne ende med at andreklassingen aldri kom tilbake til sine nærmeste og alle vennene i både Grimstad der familien bor, og i Kristiansand der hun ofte var på pappabesøk:

- Jeg har tenkt mye. Planlagt alt fra gjenforeningen og det første møtet med Stine - og til begravelsen hennes, sa mammaen hennes til Dagbladet lørdag.

DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (8)
DREPT: Lena Sløgedal Paulsen (10)