DREPT HJEMME: Ann-Mari Solås (32) ble drept på sin egen trappesats i går morges. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
DREPT HJEMME: Ann-Mari Solås (32) ble drept på sin egen trappesats i går morges. Foto: OLE MORTEN MELGÅRDVis mer

Drept av en rekke knivstikk

Ann-Mari Solås (32) obdusert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ann-Mari Solås (32) ble drept av en rekke dødelige knivstikk. Det kommer fram etter den rettsmedisinske undersøkelsen i dag.

- Hun ble stukket en rekke ganger over store deler av kroppen; flere av stikkene var hver for seg dødelige, forteller politiinspektør Heidi Krøkstad ved Salten politidistrikt til Dagbladet.no.

Krøkstad opplyser at undersøkelsen ennå ikke er ferdig, og at opplysingene om knivstikkene kommer fram i en foreløpig rapport.

Drept av nabo
Tobarnsmoren Solås ble drept ute på sin egen trappesats i går morges. Hennes 43-årige nabo har tilstått å ha knivstukket henne, men erkjenner ikke straffskyld, på grunn av sin psykiske tilstand.

Den siktede, opprinnelig fra Iran, men med norsk statsborgerskap, har flere ganger vært innlagt på psykiatrisk institusjon og var foreskrevet flere sterke medikamenter.

Via sin advokat Nils Aga fortalte 43-åringen at han sluttet med medisineringen for en tid siden. Etter hvert begynte stemmer å vende tilbake i hodet hans - og stemmene befalte ham å drepe.

Mange sjokkerte beboere i nabolaget ble direkte eller indirekte vitne til drapet, siden mange var på vei til jobb akkurat da.

- Vi har avhørt et stort antall vitner, og ennå gjenstår en del, blant andre avdødes familie, sier inspektør Krøkstad.

Solås' mindreårige sønner, som befant seg hjemme da drapet skjedde, vil etter planen bli utspurt i et dommeravhør i morgen.

Tilregnelig?
Den siktede blir framstilt for varetektsfengsling i morgen, og vil trolig bli ilagt fire uker. Dette har han allerede samtykket til.

Politiet prøver blant annet å få på det rene om 43-åringen var straffesrettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket; han skal undersøkes av psykiatrisk sakkyndige, og sykehistorien hans skal kartlegges.

- Allerede i går gjennomgikk han en foreløpig undersøkelse, og sakkyndige konkluderte da med at det er tvil rundt hans tilregnelighet, sier Krøkstad og opplyser at de sakkyndige til den grudigere undersøkelsen er i ferd med å bli oppnevnt.

- Det blir et langt og nitid arbeid; vanligvis tar en slik prosess seks til åtte uker, sier etterforskeren.

Politiets tekniske etterforskere har i hele dag undersøkt drapsstedet, stedet der den siktede ble pågrepet samt området imellom.

- Men fortsatt gjenstår mye etterarbeid, sier politiinspektør Krøkstad.

Politiet tok beslag i det som etter alt å dømme er drapsvåpenet, en tollekniv, under pågripelsen av 43-åringen.

DREPT MED KNIV: Ann-Mari Solås (32) var trolig et vilkårlig offer. Foto: PRIVAT
DREPT MED KNIV: Ann-Mari Solås (32) var trolig et vilkårlig offer. Foto: PRIVAT Vis mer