Drept av innbruddstyver på Sri Lanka

Den 37-årige norske forretningsmannen overrasket innbruddtyver i hjemmet på Sri Lanka. Han begynte å slåss med inntrengerne, og ble drept med kniv med datteren (4) som skrekkslagent vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre ukjente gjerningsmennene trengte seg inn i mannens hus i Kadirana i Negombo-distriktet, omlag 20 kilometer nord for hovedstaden Colombo.

Nordmannen, som var direktør i et stort selskap, tok trolig innbruddstyvene på fersk gjerning, og det oppsto et kraftig slagsmål rett utenfor huset. 37-åringen døde senere i ambulansen på vei til sykehuset. Drapsmennene forsvant fra nordmannens hjem med verdisakene de fant i huset.

Nordmannen var bosatt på Sri Lanka, og drev en bedrift i landet. Han var gift med en tamilsk kvinne, og etterlater seg to små barn.

Ifølge den lokale avisa The Island var mannen milliardær. En milliard srilankiske rupier er rundt hundre millioner norske kroner. Bedriften til forretningsmannen produserer fiskeutstyr som eksporteres til blant andre Norge.

Ambassadør Jon Westborg ble i går orientert om drapet på den 37 år gamle norske statsborgeren. I forrige uke deltok 37-åringen på et arrangement på Den norske ambassaden i Colombo.

Direktøren var en av flere fra næringslivet som deltok i et møte mellom en norsk delegasjon og lokale myndigheter.

- Vi er orientert om etterforskningen, men så vidt jeg vet har politiet ingen mistenkte i saken, sier ambassadøren til Dagbladet.

DREPT: Nordmannen bodde i Negombo-distriktet, like ved hovedstaden Colombo på Sri Lanka.