Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept av inntrenger

LILLESTRØM/OSLO:(Dagbladet :på nettet)Politiet leter etter en ukjent gjerningsmann som de mener står bak trippeldrapet på Anne Orderud Paust og hennes foreldre.- Vi kan nå konstatere at de ble drept av en ukjent inntrenger, sa politimester Asbjørn Gran i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 etterforskere og politifolk jobber nå på spreng for å finne ut hva som egentlig skjedde med Anne Orderud Paust og hennes foreldre. På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet politiet at det dreier seg om et trippeldrap, men de vil foreløpig ikke si hvordan de tre ble drept av hensyn til etterforskningen. Politiet opplyser at de ikke har noen holdepunkter for at en eller to av de drepte har forårsaket sin egen død.

- Aftenpostens spekulasjoner om at de ble skutt på kloss hold får stå for avisens egen regning, sa konstituert politimester Asbjørn Gran på pressekonferansen.

Et lik obdusert

Et av de tre likene er obdusert i kveld. Likevel har ikke politiet fått noen rapport fra Rettsmedisinsk institutt som står for obduksjonen.

- Vi trodde vi skulle bli ferdige med obduksjonen i kveld, men det har tatt lenger tid enn ventet. De to andre likene mulig ferdig obdusert først tidlig morgen ettermiddag, sier politiadvokat Tom Danielson. Han forteller at resultatene av obduksjonen først vil være klart for politiet når alle likene er obdusert. Resultatene av obduksjonen vil kunne gi politiet viktige spor i den videre etterforskningen.

Trolig drept lørdag

Politiet har sikre observasjoner som viser at ekteparet Orderud var i live ved 13-tida fredag. Etterforskerne er svært interessert i å få vite om eventuelle bevegelser rundt huset fra fredag ettermiddag til lørdag. Det kan tyde på at de tre ble tatt av dage en gang på lørdag. Men politiet er svært sparsomme med opplysninger fordi de ønsker å sammenholde opplysninger de får fra avhør med funnene de gjør på drapsstedet.

Etterlyser vitner

Gårsdagens dør-til-dør-aksjon avstedkom endel interessante opplysninger. Nå har politiet planer om å utvide aksjonen både til en større del av kommunen, og de vurderer å gjøre det samme på Skillebekk i Oslo sentrum hvor ekteparet Paust bodde.

Det er opprettet et hotline-nummer hvor folk som var i området kan ringe inn. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med alle som har vært i området rundt huset fra fredag ettermiddag til lørdag. Alle som var i området eller som har opplysninger bes ringe: 63 82 51 00.

I løpet av dagen har det vært en jevn strøm med tips inn til etterforskningsledelsen. Flere av tipsene dreier seg om observasjoner gjort ved Orderud gård. Politiet har også fått flere tips som kan avdekke et mulig motiv for drapene. For etterforskningsledelsen er det også viktig å snakke med personer som kjenner til alle former for aggresjon som har vært rettet mot enten Anne Orderud Paust, hennes avdøde ektemann eller foreldrene som også ble drept.

Uklart motiv

- Det er ingen holdepunkter for å hevde at dette er et politisk motivert drap, hevdet politiadvokat Tom Danielson på pressekonferansen. Politiet trakk fram en flere år gammel ranssak som en mulig teori. To personer er dømt for ran av et eldre ektepar i Blaker i Sørum kommune. En tredjeperson som var med under ranet er aldri blitt identifisert. Under etterforskningen av ranet i 1996 kom det fram at kriminelle kunne kjøpe opplysninger om eldre som hadde mye penger hjemme. Politiet undersøker nå om det kan være en sammenheng mellom trippeldrapet og ranet i Blaker.

Tror på oppklaring

- Så langt ser det ut til at politiet står ovenfor en vanskelig oppgave, og det kan ta lang tid å løse drapssaken, sier konstituert politimester Asbjørn Gran.

Likevel har politiet på Romerike stor tro på at de skal løse saken.

<B>TROR PÅ OPPKLARING: Politiadvokat Tom Danielson tror på oppklaring av trippeldrapet, selv om det kan ta lang tid.