DREPT UNDER FOTBALL-LEK:  En av de palestinske guttene blir båret bort fra stranda ved Gaza by i ettermiddag etter at fem kamerater ble truffet av en israelsk granat. Fire er døde, en alvorlig skadd. Foto: Mohammed Talatene, Reuters/NTB Scanpix.
DREPT UNDER FOTBALL-LEK: En av de palestinske guttene blir båret bort fra stranda ved Gaza by i ettermiddag etter at fem kamerater ble truffet av en israelsk granat. Fire er døde, en alvorlig skadd. Foto: Mohammed Talatene, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Drept av israelsk granat mens de spilte fotball

Fire gutter mellom 9 og 11 år mistet livet på strand i Gaza i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire palestistinske gutter ble drept og en femte gutt alvorlig skadd av en israelsk granat mens de spilte fotball på en strand i Gaza i ettermiddag.

Også seks andre ble skadd, både barn og voksne.

 RETT VED HOTELL:  Ansatte ved Hotel al-Deira i Gaza bærer bort en gutt som ble skadd av en israelsk granat fra sjøsiden under fotballspilling på stranda  onsdag ettermiddag. Flere utenlandske pressefolk var på hotellet og ble vitner til det som skjedde. Foto: Thomas  Coex, AFP/NTB Scanpix.
RETT VED HOTELL: Ansatte ved Hotel al-Deira i Gaza bærer bort en gutt som ble skadd av en israelsk granat fra sjøsiden under fotballspilling på stranda onsdag ettermiddag. Flere utenlandske pressefolk var på hotellet og ble vitner til det som skjedde. Foto: Thomas Coex, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

De fire drepte var fettere i alderen 9 til 11 år.

 FAR OG BROR I SORG:  Far og bror til en av de palestinske guttene som ble drept mens de spilte fotball, på vei til begravelse samme dag, etter lokal skikk. Alle de fire drepte guttene var i familie med hverandre. Foto: Mohammed Salem, Reuters/NTB Scanpix.
FAR OG BROR I SORG: Far og bror til en av de palestinske guttene som ble drept mens de spilte fotball, på vei til begravelse samme dag, etter lokal skikk. Alle de fire drepte guttene var i familie med hverandre. Foto: Mohammed Salem, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Journalister fra nyhetsbyrået AFP var rett i nærheten på Hotel al-Deira, og var vitne til at de døde og den sårede gutten ble båret bort.

 PÅ DEN ANDRE SIDEN:  Utenriksminister Børge Brende på omvisning i regi av sin israelske kollega Avigdor Lieberman (i hvit skjorte) i byen Ashkelon onsdag. Husveggen i bakgrunnen er truffet av en rakett fra Palestina-siden. Foto: David Buimovitch, AFP/NTB Scanpix.
PÅ DEN ANDRE SIDEN: Utenriksminister Børge Brende på omvisning i regi av sin israelske kollega Avigdor Lieberman (i hvit skjorte) i byen Ashkelon onsdag. Husveggen i bakgrunnen er truffet av en rakett fra Palestina-siden. Foto: David Buimovitch, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Øyenvitnet Ahmed Aby Hassera (22) var enda nærmere der granaten fra et israelsk marinefartøy rammet.

 OPERERT:  En gutt blir operert for skader på al-Shifa-sykehuset i Gaza by etter at en israelsk granat traff en guttegjeng som spilte fotball på stranda. Fire av guttene ble drept, alle fra samme familie Bakr. Foto: Mohammed Abed, AFP/NTB Scanpix.
OPERERT: En gutt blir operert for skader på al-Shifa-sykehuset i Gaza by etter at en israelsk granat traff en guttegjeng som spilte fotball på stranda. Fire av guttene ble drept, alle fra samme familie Bakr. Foto: Mohammed Abed, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

- Først var det en granat som traff stranda. Da løp de avgårde, men ble truffet av granat nummer to like etter. Det så ut som guttene var mål for granaten, sier vitnet, som var så nær at han fikk blod over hele skjorta.

En talsmann for helsemyndighetene i Gaza, Ashraf al-Qidra, kaller drapene for «en feig forbrytelse».

I følge de samme helsemyndighetene har minst 219 palestinere mistet livet siden 8. juli, de fleste av dem sivile.

En isra3ler skal ha blitt drept av granater fra palestinsk side.