Drept av landslagsspiller

Den tidligere Lynspilleren Einar Örn Birgisson (27), som har vært savnet siden 8. november, ble funnet drept på Island i natt. En tidligere islandsk landlagsspiller i fotball har tilstått drapet, etter at han selv var med og lette etter Birgisson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Birgisson spilte fire kamper fra start for Lyn i 1. divisjon i 1998.

Politiet ved Lögretlani Kópavogi sier til Dagbladet.no at den drapssiktede har tilstått drapet. Det ble avholdt fengslingsmøte fra klokka 15 i dag. 33-åringen ble varetektsfengslet i fire uker.

Onsdag 8. november forsvant Birgisson ved Kópavogi på Island. Ifølge 33-åringen som er siktet for drapet, skulle de møtes. Den drapssiktede sa først til politiet at Birgisson ikke kom til møtet, skriver den islandske avisa Dagbladet Visir (DV).

Det var siste spor etter Birgisson, før han ble funnet drept, trolig slått ihjel med en tung gjenstand.

Fant bilen

Birgisson hadde nær kontakt med sin familie. Da de ikke hørte fra ham onsdag kveld, skjønte de at noe var galt. De kontaktet politiet, som begynte søk samme kveld.

Noen timer seinere, ved 03-tida natt til torsdag, ble Birgissons bil funnet ved hotell Loftleidir, ved flyplassen Keflavik. Letemannskaper hadde vært ved hotellet tidligere på kvelden. Da var ikke bilen der.

Fire ukers varetekt

Søket etter Birgisson fortsatte utover torsdagen. Familie og venner deltok også i letingen, uten resultat.

Fredag 10. november ble 33-åringen intervjuet av DV. Han sa at han ikke skjønte hva som kunne ha skjedd. «Dette likner ikke ham», sa mannen. I tida etterpå har han hjulpet familien med å lete etter Birgisson.

Det uklart når politiet fikk mistanke til 33-åringen. Tirsdag denne uka ble han arrestert, og satt i lange avhør. I går begynte politiet å søke ved Grandavik, en liten by som ligger ved et lavalandskap sørøst på Island.

Politiet hadde da fått opplysninger om at Birgissons bil var sett der, før den ble funnet ved flyplassen.

Da tilsto 33-åringen drapet, og viste politiet hvor han hadde gjemt liket.

Birgisson og 33-åringen spilte tidligere sammen på fotballaget Vikingur. Mannen som er siktet var kaptein på laget. Han har også spilt tre landskamper for Island.

Narkotika

Den drapssiktede mannen har tidligere jobbet som advokat i et større advokatselskap. Han fikk sparken etter han ble tatt for underslag. Pengene skulle mannen bruke til narkotika.

Politiets heteste teori er at Birgisson ble drept fordi han hadde fått informasjon om 33-åringens lyssky affærer.

Birgisson og 33-åringen har kjent hverandre i mange år gjennom fotballen. Dagen før Birgisson forsvant, åpnet de en forretning i GAP-kjeden.

Birgissons familie gikk ut med en pressemeldingen i går, for å stanse alle spekulasjonene rundt sønnens forsvinning. De skrev at den økonomiske situasjonen var god i forretningen Birgisson og den drapstiltalte hadde sammen. Revisorer skal ikke ha funnet noe mistenkelig ved bokettersyn, bortsett fra at 33-åringen ikke hadde kommet med dekning for sine 20 prosent av aksjene i selskapet.

Blodflekker

Det ble funnet blodflekker på sko i den drapstiltaltes hjem. En DNA-test viste at blodflekkene som ble funnet i Birgissons bil var identiske.

Hele Island er i sjokk etter drapet. Birgisson var en populær og suksessrik ung mann som hadde en stor vennekrets.

DREPT: Den tidligere Lynspilleren Einar Örn Birgisson er funnet drept.