Drept av mafiaen

Polens tidligere idrettsminister ble likvidert på oppdrag av den polske mafiaen. Det er en av politiets hovedteorier etter at Jacek Debski ble skutt natt til skjærtorsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Debski var i mange år en kontroversiell politiker. På 90-tallet tilhørte han forskjellige partier på høyresiden, før han ble utnevnt til idrettsminister i 1997.

Debskis politiske karriere endte brått i februar i fjor. Han ble avsatt av statsminister Jerzy Buzek dagen etter at Debski hadde hevdet i et intervju at han ble utsatt for utpressing av et ledende medlem av sitt eget parti.

Siden har han satset på forretninger og, etter opplysninger politiet har, knyttet nærmere kontakt med ulike deler av den polske mafiaen. Kvelden han ble drept, hadde han flere ganger kontakt via mobiltelefon med en av mafialederne i utlandet, Jeremiasz Baranski.

Den siste tiden skal Debski ha innkassert flere millioner kroner fra en av de kjente mafiagruppene, Pruszkow. Pengene skulle være forskuddsbetaling for at Debski lovet å «ordne» viktige saker for mafiaen gjennom gamle politiske kontakter, sier politiet. En mulighet er at Debski ble drept fordi han ikke klarte å oppfylle løftene.

Politiet har også åpnet etterforskning av forrige visestatsminister Ireniusz Sekulas død for et år siden. Det som da så ut som selvmord, kan ha vært en historie lik Debskis. Mafiaen kan videre ha stått bak drapet på tidligere politisjef i Polen, Marek Papala, som ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer