Drept av ranere

Erlend Saxegaard (30) ble skutt på åpen gate i San Salvador når han prøvde å hindre en av ranerne å ta ryggsekken hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om saken kontakt Dagbladet.no

(Dagbladet.no): Nordmannen, som er 30 år og bosatt i Oslo, ble skutt da han forsøkte å stanse en eller flere personer som hadde ranet han og hans venninne.

- Han ble truffet i magen og brakt til sykehus. Han døde litt senere på operasjonsbordet, sier Rolf O. Berg, Norges ambassadør i Guatemala til Dagbladet.no.

Nordmannen var på gjennomreise i El Salvador da han ble drept. Hans norske venninne som var sammen med han er uskadd og har allerede forlatt landet.

Det er uklart om noen personer er pågrepet eller mistenkt i saken.

Arbeidsgiver varslet

Utenriksdepartementet bistår nå nordmannens etterlatte her i Norge. Mannens arbeidsgiver ble i morges underrettet om drapet.

Den drepte nordmannen arbeidet for et selskap i Bærum like utenfor Oslo. Selskapets ledelse ble underrettet om drapet i morges.

I løpet av dagen i dag har de ansatte blitt varslet om drapet. Firmaet mannen jobbet for har i kveld holdt åpent hus for den dreptes kolleger. De som har ønsket det har hatt muligheten til møtes og snakke sammen for å bearbeide sorgen.

<B> RANSBØLGE: Erlend Saxegaard ble skutt på åpen gate i San Salvador. Nettaviser i San Salvador skriver alle om ransbølgen som har herjet hovedstaden, og spesielt en spesiell bydel, i det siste.
DREPT: Erlend Saxegaard (30) fra Oslo ble skutt og drept under et ran i San Salvador fredag kveld lokal tid. Han var på utvidet påskeferie sammen med kjæresten.