<strong>DREPT:</strong> For over to år siden ble dyrepasser Rosa King funnet drept av en tiger. Foto: NTB Scanpix
DREPT: For over to år siden ble dyrepasser Rosa King funnet drept av en tiger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drept av tiger. Funnet av gjest

Like etter ulykken, oppdaget ansatte ved dyrehagen en sikkerhetsbrist, opplyser assisterende rettslege Nicholas Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For omtrent to år siden ble dyrepasser, Rosa King (33), drept av en tiger da hun vasket vinduer i en inngjerding i dyrehagen Hamerton i England. Under en høring mandag ble det avslørt nye detaljer rundt den tragiske hendelsen.

Det var 29. mai 2017 at hendelsen fant sted, men først mandag opplyste assisterende rettslege, Nicholas Moss, omstendighetene rundt dødsfallet.

Funnet av gjest

Ifølge The Guardian var dyrepasser King alene på jobb da hun gikk inn i inngjerdingen hvor tigerne befinner seg under åpningstider.

- Malaysiatigeren Cicip hadde en tendens til å urinere på vinduene, så de måtte vaskes slik at publikum fikk god sikt, forklarte Moss i rettslokalet i Huntingdon mandag.

Det var en gjest ved dyrehagen, Frank York, som oppdaget at King var blitt angrepet av tigeren, fortalte Moss ifølge BBC. York varslet kolleger av King, som bevæpnet seg med bedøvelsespistol, samt at bevæpnede politibetjenter og helsepersonell rykket ut til stedet.

LIVREDD: Dagbladets reporter fikk kjenne på frykten «Den Lille Dyrehage». Video: Christian Wehus Vis mer

Sikkerhetsbrist

Da de ankom tigerburet, oppdaget de en sikkerhetsbrist: To dører og en vertikal metallport, som har til hensikt å skille dyrepasserne fra dyra, var åpen.

- Dyrepasserne klarte å lede Cicip tilbake til gangen som leder tigerne til tigerburet, og porten ble lukket for å gjøre området trygt igjen, fortalte Moss og tilføyet at verken våpen eller bedøvelsespistol ble benyttet under aksjonen.

Politietterforskningen har ikke oppdaget mekaniske feil på systemet, opplyste daglig leder ved dyrehagen, Andrew Swales, ifølge Sky News. Han lover imidlertid at de skal finne ut av årsaken til at porten var åpen.

Høringen er forventet å fortsette de kommende ukene.

FARLIG: En mann mistet solbrillene bak et sikkerhetsgjerde ved tigrene i en zoologisk hage. Da begynte han å klatre ned for å hente dem. Video: CNN Vis mer

Foreldrene til stede

Rosas foreldre, Peter og Andrea King, var også til stede under høringen. De var enige i avgjørelsen om å ikke avlive tigeren Cicip.

- Rosa var en sjenerøs, snill og omsorgsfull person, som fulgte drømmene sine, sa mora.

Under høringen ble det opplyst at Rosa hadde jobbet 45 timer i uka i løpet av sommermånedene, i tillegg til overtidstimer. På tidspunktet da ulykken fant sted, hadde Rosa jobbet i dyrehagen i 13 år, og hadde ikke uttrykt bekymring rundt arbeidsforholdene, ifølge mora.

- Det var ikke ofte vi så henne uten et smil om munnen, sa mora.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer