Drept av toget

Nordgående tog hadde akkurat passert, og kompisene krøp under bommen for å løpe over togskinnene. Men samtidig kom et tog på vei sørover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM/OSLO (Expressen/Dagbladet): Tragedien skjedde ved en planovergang i Enebyberg i Täby, en mil nord for Stockholm, mandag ettermiddag. Et tog på vei nordover fra Stockholm hadde akkurat forlatt perrongen da de to guttene bestemte seg for å krabbe under bommen og løpe over på andre siden.

Guttene løp ut i skinnegangen rett bak stockholmstoget, men der var et tog på vei i motsatt retning. Toget rakk å sette på nødbremsen, men ikke tidsnok. Toget traff guttene i rundt 40 kilometer i timen.

På skoletur

Guttene hadde vært på skoletur med klassen sin, 4C, for å feire at det snart er sommerferie. Mindre enn en time etter at de sa ha det til klassen, skjedde ulykken. Den ene av guttene skal ifølge Expressen ha blitt slengt inn i perrongen, mens den andre ble slept med toget 15 meter.

-  Det var grusomt. Jeg så hvordan folk forsøkte å gi førstehjelp mens de ventet på ambulanse. Det tok sikkert 25 minutter før hjelpen var på plass, sier øyenvitnet Urban Jönér til Expressen.

Den ene av guttene ble fløyet med luftambulanse til Astrid Lindgrens barnesykehus i Solna med store hodeskader, mens den andre ble sendt i ambulanse. Det hjalp likevel ikke. Den første av guttene omkom kort tid etter ankomst på sykehuset, mens kameraten døde av skadene han hadde pådratt seg seinere på kvelden.

Krisehjelp

-  Ulykken skjedde på Roslagsbanen i Täby. Det er mange planoverganger på denne togstrekningen, og det har tidligere vært diskutert i media om sikkerheten på disse var god nok, opplyser stasjonsbefal Anders Tellin i politiet i Täby til Dagbladet.

Toget hadde ingen mulighet til å stoppe da guttene løp ut i skinnegangen.

Ifølge Expressen ble det raskt etablert et krisesenter ved Enebyberg kirke for pårørende, urolige og sjokkerte øyenvitner etter ulykken. Klassekamerater og lærere fikk hjelp på skolen. Et minnebord ble raskt fylt av kort, blomster, tegninger fra vennene og to minnebøker.

Lokføreren skal ha fått alvorlige sjokkskader i kollisjonen.

TRAGEDIE: Guttene så neppe det sørgående toget da de løp ut i skinnegangen ved Enebyberg nord for Stockholm. Begge kameratene ble drept i sammenstøtet med toget.
SØRGET: Blomster ble raskt lagt på åstedet på Roslagsbanen i Täby.