Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept av tre i knust soverom - tornadovarsel til 45 millioner amerikanere i jula

Det startet i Mississippi. Minst sju døde.

 KNUST:  Dette er et av mange hjem som er ble fullstendig knust onsdag kveld lokal tid i Clarksdale i Mississippi. Det var der tornadoen opp - nå er 45 millioner innbyggere i ni delstater  advart om esktremvær i jula. Foto: Troy Catchings, The Press Register/AP/NTB Scanpix.
KNUST: Dette er et av mange hjem som er ble fullstendig knust onsdag kveld lokal tid i Clarksdale i Mississippi. Det var der tornadoen opp - nå er 45 millioner innbyggere i ni delstater advart om esktremvær i jula. Foto: Troy Catchings, The Press Register/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst sju mennesker har mistet livet av en serie tornadoer som rammet brutalt i de amerikanske delstatene Mississippi, Tennessee, Indiana, Arkansas og Illinois onsdag.

Uværet fortsetter inn i julehelgen, og påvirker torsdagens juleutfart i USA.

Den «norske» julaften 24. er den store utfartsdagen for amerikanere som skal «hjem» til 1. juledag. Minst en million mennesker er ventet på juleutfart på veier, askinner og i lufta i dag, men flere områder sør og øst i USA blir folk bedt om å styre unna.
 
I Arkansas døde en 18 år gammel kvinne da et tre knuste huset hun og fire andre bor i. Treet slo ned i soverommet, der kvinnens halvannet år gamle barn ble reddet.

Drept i bilen
En sju år gammel gutt er bekreftet omkommet nordøst i Mississippi etter at et tre veltet over bilen han og familien satt i.

Tre andre personer er også bekreftet døde i Benton County i Mississippi.

Det melder CNN.

To personer omkom i Holly Springs i Tennessee. Der er i tillegg to personer savnet, og dødstallene kan stige.

45 millioner rammet
Minst 40 personer i seks forskjellige regioner i Mississippi er skadd.

I alt er sendt ut tornadovarsler i ni delstater, som kan berøre så mange som 45 millioner mennesker.

Tornadoen, som av CNN beskrives som «stor og ekstremt farlig» beveger seg gjennom den nordvestlige delen av den amerikanske sørstaten.

Den oppsto i nærheten av Clarksdale, der et parkert fly veltet på den lokale flyplassen.

I dette området er minst 20 hjem knust til pinneved i tillegge til store skader forøvrig.

National Weather Services varsler om at tornadoen vil være livskraftig «usedvanlig hjemme».

 

 RESTER AV ET HJEM:  Tornadoen startet raseringene i Clarksdale i Mississippi. Foto: Troy Catchings, The Press Register/AP/NTB Scanpix.
RESTER AV ET HJEM: Tornadoen startet raseringene i Clarksdale i Mississippi. Foto: Troy Catchings, The Press Register/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media