Drept av tre tonn tung steinblokk

Norsk kvinne truffet av steinras på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 65 år gammel norsk kvinne ble drept momentant da hun fikk en stor steinblokk over seg under en utflukt på Gran Canaria i dag.

Kvinnen var på tur samme med tre andre, blant annet sin ektemann, da de ble overrasket av steinraset.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en dødsulykke med en norsk statsborger, men av hensyn til familien hjemme i Norge vil vi foreløpig avvente med å kommentere saken ytterligere, sier konsul Gry Rustad på Gran Canaria til Dagbladet.no i kveld.

Lokale medier skriver at de andre kom seg uskadd unna raset, men at kvinnen ble truffet av en tre tonn tung steinblokk.

Advarer mot flere ras

Redningstjenesten ble raskt varslet og et helikopter kom raskt til ulykkestedet, men kvinnen ble drept momentant da hun fikk steinblokken over seg og de kunne ikke gjøre noe for å berge livet hennes.

Ulykken skjedde like etter klokken 11.00 i formiddag. Raset skal ha skjedd i et fjellparti mellom de to tettstedene Mogán og San Bartollomé de Tirajana.

Myndighetene på Gran Canaria har i dag gått ut i media og advart andre mennesker å bevege seg inn i ulykkesomådet. Geologer mener nemlig faren for nye ras er tilstede.

DREPT MOMENTANT: Den 65 år gamle norske kvinnen hadde ikke en sjanse da steinen løsnet og falt over henne. De tre andre i følget kom unna ulykken uten noen fysiske skader. Foto: EPA/RAPETTI
DREPT MOMENTANT: Den 65 år gamle norske kvinnen hadde ikke en sjanse da steinen løsnet og falt over henne. De tre andre i følget kom unna ulykken uten noen fysiske skader. Foto: EPA/RAPETTI Vis mer

Den drepte kvinnen er bosatt på Gran Canaria sammen med sin ektemann. Han er tatt hånd om av lokalt helsepersonell i dag.

UNDERSØKER: Etter ulykken sjekket geologer området for å se om det var fare for nye ras. De konkluderte med at det var det, og ber turister holde seg unna området inntil det er tryggere.