Drept av tre tonn tung steinblokk

Norsk kvinne truffet av steinras på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 65 år gammel norsk kvinne ble drept momentant da hun fikk en stor steinblokk over seg under en utflukt på Gran Canaria i dag.

Kvinnen var på tur samme med tre andre, blant annet sin ektemann, da de ble overrasket av steinraset.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en dødsulykke med en norsk statsborger, men av hensyn til familien hjemme i Norge vil vi foreløpig avvente med å kommentere saken ytterligere, sier konsul Gry Rustad på Gran Canaria til Dagbladet.no i kveld.

Lokale medier skriver at de andre kom seg uskadd unna raset, men at kvinnen ble truffet av en tre tonn tung steinblokk.

Advarer mot flere ras

Redningstjenesten ble raskt varslet og et helikopter kom raskt til ulykkestedet, men kvinnen ble drept momentant da hun fikk steinblokken over seg og de kunne ikke gjøre noe for å berge livet hennes.

Ulykken skjedde like etter klokken 11.00 i formiddag. Raset skal ha skjedd i et fjellparti mellom de to tettstedene Mogán og San Bartollomé de Tirajana.

Myndighetene på Gran Canaria har i dag gått ut i media og advart andre mennesker å bevege seg inn i ulykkesomådet. Geologer mener nemlig faren for nye ras er tilstede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer