Drept blant 100 turgåere

KRISTIANSAND (Dagbladet): Rundt 100 personer jogget og gikk tur i Baneheia fredag kveld. I et furukratt, midt blant alle disse menneskene, ble Stine Sofie og Lena seksuelt misbrukt og drept med kniv. En av norgeshistoriens groveste forbrytelser skjedde bare få meter fra folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om sola skinte og været var fint fredag kveld, var det et kjølig drag i lufta. En vanlig fredagskveld pleier det å være rundt 200 mennesker som jogger og går tur i Baneheia. Kvelden Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept, antar politiet at det var opp mot 100 personer i området.

Alle var i nærheten av fjellplatået og furukrattet der jentene ble misbrukt og drept. 100 personer - totalt uvitende om det grufulle som skjedde like i nærheten.

Ut ifra de opplysningene politiet har offentliggjort, er det ingenting som tyder på at noen har hørt skrik, rop om hjelp eller lyder.

Etterlyser vitner

Politiet har nå skaffet seg et godt bilde over bevegelsene i turområdet Baneheia i Kristiansand fredag kveld. Likevel mangler de viktige biter som kan gi en komplett oversikt over alle som var i nærheten da jentene ble drept.

- Vi vet at det var en god del bevegelser der, med jogging, lufting av hunder og så videre. Det er veldig viktig å få disse menneskene i tale, slik at vi får bevegelsene på plass, sier Kripos-førstebetjent Asbjørn Hansen, som leder den taktiske etterforskingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer