Drept da de strømmet til for å hjelpe

Minst 15 personer drept og 150 skadd i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 15 personer mistet livet og over 150 personer ble skadd da to bomber eksploderte rett etter hverandre i Istanbul i går kveld.

Mange ble drept eller skadd i den andre eksplosjonen etter at de løp til åstedet for å hjelpe ofrene fra den første eksplosjonen, forteller vitner.

Ifølge myndighetene fikk smellet fra den første bomben folk til å trekke til eksplosjonsstedet. Bare ti minutter senere eksploderte det en kraftigere bombe som var gjemt i en søppelkasse 15 meter lenger nede i samme gate, melder Reuters.

- Den første eksplosjonen var ikke så sterk. En rekke mennesker kom til for å se hva som skjedde. Det var de den andre bomben eksploderte, forteller Huseyin Senturk som eier en skobutikk i nærheten av åstedet til AP. 

Eksplosjon nummer to kunne høres over en kilometer unna.

-Terrorangrep

- Det er ingen tvil om at dette er et terrorangrep, sier guvernøren i Istanbul Muammer Guler.

Han forteller at bombene var gjemt i søppelbøtter, og at det ikke var noe selvmordsangrep.

SKADD:  En kvinne som ble skadd i bombeangrepene i Istanbul i går omfavner datteren i det hun tas om bord i ambulansen. 15 er bekreftet omkommet, tilstanden er kritisk for 15 andre. Foto: REUTERS/Ihlas/Fehim Kayacan
SKADD: En kvinne som ble skadd i bombeangrepene i Istanbul i går omfavner datteren i det hun tas om bord i ambulansen. 15 er bekreftet omkommet, tilstanden er kritisk for 15 andre. Foto: REUTERS/Ihlas/Fehim Kayacan Vis mer

Guvernørens kontor har registrert 154 skadde. Tilstanden er kritisk for 15 av disse, og dødstallene er ventet å stige.

Vitner forteller om skrekkelige scener med løse kroppsdeler, døde og sårede på åstedet.

- Det var den andre eksplosjonen som tok livet av folk, sier Muammer Guler

ifølge nyhetsbyrået AFP

Ingen tar ansvaret

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bombene som eksploderte i boligområdet Gungoren rundt klokken 22 i kveld lokal tid - klokken 21 norsk tid.

Både kurdiske separatister, venstre-ekstreme grupper og islamister har tidligere stått bak bombeangrep i Tyrkias største by.

Den tyrkiske tvstasjonen NTV melder at folk i etterretningstjenesten mener den kurdiske separatistorganisasjonen PKK står bak på grunn av måten angrepet ble utført på.

Drept da de strømmet til for å hjelpe

Myndighetene sier imidlertid at det er for tidlig å slå fast hvem som er ansvarlig for blodbadet.

- Vi vet at det er et terroristangrep, men vi har foreløpig ikke informasjon om hvilken gruppe som står bak, sier visestatsminister Hayati Yazici til journalister på åstedet, ifølge AP.

HARDT SKADD: En av de skadde blir båret om bord i en ambulanse etter bombeeksplosjonen i Istanbul i går.
TO BOMBER: Den første bomben lokket folk til stedet. Bombe nummer to var sterkere og skadet og drepte flere, sier vitner.