Knivstikkinger i Canada

Drept da hun skulle hjelpe

Kanadisk politi fortsetter jakten på én av de mistenkte etter massedrapet. Gloria Lydia Burns (62) ble selv drept da hun rykket ut for hjelpe.

DREPT: Darryl Burns viser fram et bilde av søstera, Gloria Lydia Burns (62) som ble drept i knivangrepet i Canada. Foto: REUTERS/David Stobbe
DREPT: Darryl Burns viser fram et bilde av søstera, Gloria Lydia Burns (62) som ble drept i knivangrepet i Canada. Foto: REUTERS/David Stobbe Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Politiet omringet tirsdag et hus i urfolksreservatet i Saskatschewan-provinsen. Søndag ble ti personer knivdrept og 18 skadd i et grufullt angrep som har rystet Canada.

Seinere viste det seg at den mistenkte politiet leter etter, ikke befant seg i huset og at jakten fortsetter, skriver NTB.

Politiet ber nå folk i hele provinsen om å være varsomme.

Mannen de jakter på er Myles Sanderson (30). Den andre mistenkte, broren Damien, ble funnet død mandag i nærheten av stedene der knivstikkingen fant sted. Politiet etterforsker om Myles Sanderson også kan ha drept ham.

Jobbet på helseklinikk

Sanderson har, ifølge politiet, et langt rulleblad som også omfatter voldssaker.

Ofrene ble funnet på 13 ulike steder, og nå begynner navnene deres å bli offentliggjort.

Blant de drepte er Gloria Burns (62). Hun var en tidligere ambulansearbeider, som også hadde jobbet på helseklinikken i James Smith Cree Nation-reservatet.

- Hun viet livet sitt til å hjelpe mennesker, sier broren, Darryl Burns, til CBC ifølge BBC.

Gloria Burns skal ha blitt drept da hun kom til for å hjelpe andre.

SISTE: Politiet i Canada melder om flere skyteepisoder i byen Langley, forstad til Vancouver, i Canada. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- For henne å gå inn i en situasjon som dette og hjelpe folk, selv om det kostet henne livet, det var sånn hun var. Hun døde mens hun hjalp folk. Og vi må bære den arven videre, sier broren.

Også nevøen hennes, Gregory Burns (28) og svigerinnen hennes, Bonnie Goodvoice-Burns er blant de drepte.

- Godhjertet mann

- Det er vanskelig når guttene mine gråter om kvelden for mora si, sier ektemannen til Bonnie og faren til Gregory, Brian, på Facebook.

Blant de drepte er også den 77 år gamle enkemannen Wes Petterson, som skal ha vært svært engasjert i lokalsamfunnet i den lille landbrukskommunen Weldon med 200 innbyggere.

- Jeg klarte ikke å puste, sier naboen, Ruby Works til CBC og legger til at hun fortsatt er i sjokk.

- Dersom noen trengte hjelp, så hjalp han. Han var en godhjertet mann. Han fortjente ikke dette. Lokalsamfunnene er ødelagt. Alle liv er knust, sier Works, som hun har kjent siden hun var barn.

Tobarnsmor

Et annet av ofrene er tobarnsmora Lana Head (49), som ble identifisert av ekspartneren Michael Brett Burns.

- Hun vil bli dypt savnet. Jeg har det vondt og i kveld gråt jeg alene, skriver han i sosiale medier.

Burns forteller at hun jobbet som sikkerhetsvakt på Northern Lights Casino. Hun hadde to døtre på 30 og 31 år.

- Jeg har så mange gode minner å sette pris på, skrev hun i sosiale medier bare timer før angrepet.

Veteran

The Saskatchewan First Nation Veterans Association (SFNVA) bekrefter på Facebook at ett av deres medlemmer, Earl Burn, er blant de drepte.

- The SFNVA sender våre dypeste kondolanser til Burns-familien for tapet av vår soldatveteran Earl Burns, skriver organisasjonen.

Fortsatt jobber politiet med å identifisere flere av ofrene.

- De var våre slektninger, venner. For det meste er vi alle i slekt her, så det er ganske vanskelig. Det er ganske grufullt, sier Calvin Sanderson, en av de folkevalgte lederne i området til avisa Regina Leader Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer