Drept et annet sted?

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet har satt alle tilgjengelige ressurser inn i jakten på den brutale barnemorderen. Sentralt står spørsmålet om jentene ble drept i skogen der de ble funnet, eller om de ble fraktet dit etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikilder sier til Dagbladet at morderen har foretatt en svært risikabel handling dersom jentene er blitt myrdet i krattskogen like ved gangstien vest for 2. Stampe i friluftsområdet Baneheia.

Mange folk

Området kryr vanligvis av joggere og friluftsmennesker. Sjansen er stor for at en eller begge jentene har kunnet gjøre anskrik og påkalt oppmerksomhet.

I så fall kan man stå overfor en gjerningsmann som har handlet på impuls.

I rettshistorien finnes det knapt eksempler på at en overgriper har kastet seg over og drept to småjenter - samtidig.

Sjekket fra før

I motsatt fall er jentene blitt drept et annet sted og fraktet til Baneheia etterpå. Også dette må ha vært en svært risikabel operasjon.

På den annen side bekrefter politiet at Røde Kors allerede hadde gjennomsøkt stedet der likene ble funnet.

Ingen av disse letemannskapene oppdaget verken likene eller den blodige bæreposen som inneholdt badetøyet deres.

Tårene presset på

Politiledelsen var tydelig berørt av den grufulle handlingen da pressen ble informert klokka 21.00 i går kveld. Kriminalsjef Arne Pedersen orienterte om enkelthetene mens han strevde med gråten. Også mange pressefolk mottok meldingen med tårer i øynene.

Stemningen på pressekonferansen var fortettet og spørsmålene til politiet var tydelig mye mer avdempet enn under tidligere pressemøter mens saken fortsatt var en forsvinningssak.

- Vi har ingen mistenkte. Vi holder alle muligheter åpne. Jeg har godt håp om å få oppklart saken, sa kriminalsjef Pedersen.

Leter etter drapsvåpen

I natt ble området rundt funnstedet sperret av ytterligere. Såvidt Dagbladet forstår leter politiet intenst etter en gjenstand som kan være drapsvåpenet. Det ble utover kvelden foretatt intens dykkervirksomhet i både 2. Stampe og Kristianiafjorden.

Likene ble ikke tatt ut av området i går kveld. Kriminalteknikerne vil først gjøre en grundig jobb og sikre seg alle spor før jentene blir brakt ut og sendt videre til obduksjon ved Rettsmedisinsk Institutt i Oslo.

eivind.pedersen@dagbladet.no